Ses vi til Kortdage 8.-10. november i Aalborg?

 

Jack Dangermond er key note speaker på Kortdage

Kortdage har virkelig gjort et scoop, ved at få Esris grundlægger og direktør, Jack Dangermond til Danmark som key note speaker. 

The Godfather of Digital Maps vil holde et spændende indlæg om de allernyeste GIS-innovationer og vise hvordan Esri fremmer samarbejdet og det indbyrdes engagement mellem regeringer og borgere. 

Se det fulde program her

Big Data på Roskilde Festival

Resumé

ARE YOU READY Roskildeeee!

Roskilde Festival er i en uge om året Danmarks fjerdestørste by. Planlægning, opbygning og eksekvering kræver nøje planlægning.

For to år siden valgte Roskilde Festival at omlægge deres CAD-baserede system til GIS. Det har åbnet op for helt nye anvendelsesmuligheder af data, lige fra overblik over pinde, der bliver sat i jorden, over realtidssporing af de kunstnere, der transporteres til festivalområdet, til analyse af Big Data om deltagernes bevægelsesmønstre.

I samarbejdet med Roskilde Festival søger vi med smarte GIS-løsninger at gøre festivalen endnu mere sikker, effektiv og bæredygtig. På den måde bliver Roskilde Festival også et laboratorium for Smart City-eksempler.

Præsentationen vil give svar på, hvorfor vi, når det første band spørger: "ARE YOU READY, Roskildeeee?", rækker armene i vejret og svarer: "Yeahhhh!".

 

Målgruppe

Præsentationen retter sig mod en bred vifte af deltagere med interesse for digital transformation, Smart City og innovation. Det gør heller ikke noget, hvis man er vild med Roskilde Festival.

 

Abstract

Når de første deltagere løber ind, når den første fadøl langes over disken, når det første band går på scenen, er Roskilde Festival Danmarks fjerdestørste by med mere end 130.000 indbyggere. Forud for selve festivalen er der et omhyggeligt planlægnings- og opbygningsarbejde. Det skal besluttes hvor, der skal være teltpladser, boder, hegn, scener, toiletter og meget mere. Der skal holdes styr på hvor, der er ledninger i jorden, og der skal bevares overblik over hvor meget materiale, der skal bruges, hvor og hvornår.

I både planlægning, etablering og eksekvering af Roskilde Festival spiller GIS en central rolle. Når der sættes pinde i jorden foregår det ved hjælp af en mobil GIS-applikation, hvor fremdriften registreres, og informationen fødes ind i et centralt dashboard. Ved opbygning af standpladserne til festivalens mange boder og til produktion af kort til internt og eksternt brug, benyttes ligeledes GIS. Endelig bruges GIS også til Big Data-analyse, når 66 mio. unikke punkter, der er opsamlet via deltagernes mobiltelefoner, omsættes til indsigt i hvor, hvornår og hvor længe, gæsterne opholder sig i et område fx foran en given scene, madbod eller kunstinstallation.

I mange år benyttede Roskilde Festival CAD til al registrering og kortproduktion. I erkendelse af den begrænsede fleksibilitet i denne tilgang, traf man for to år siden en strategisk beslutning om at omlægge alle data til GIS. Det giver helt nye muligheder for kortproduktion, analyse, realtidssporing, 3D visualisering og deling af information. Gennem de sidste to år har vi udviklet nye anvendelser af GIS med den målsætning at gøre festivalen endnu mere sikker, effektiv og bæredygtig. På den måde bliver Roskilde Festival også en mulighed for at afprøve og demonstrere hvilken rolle, GIS og geodata spiller i udviklingen af Smart City.

I præsentationen vil der blive sat fokus på den rejse, som Roskilde Festival har været på siden, man valgte at gå GIS-vejen. Udfordringer og nytteværdi vil blive diskuteret, og det hele vil blive krydret med konkrete eksempler på opgaver, der løses ved brug af både desktop, online og mobile applikationer. Når der er sat strøm til lydanlægget og det første band spørger: ”ARE YOU READY, Roskildeeee?” Så kan vi, med GIS som støtte, række armene i vejret og råbe: ”Yeahhhh!”

Native apps på få minutter

Resumé

Native apps har en lang række fordele fremfor web-apps. For eksempel kan native apps lettere gøre brug af de mobile enheders hardware som gyroskop, GPS og hukommelse.

Dette oplæg vil gøre op med fordommene om, at udvikling af native apps er en uoverstigelig opgave.

I oplægget vil jeg lave en native online og offline mobile app til crowdsourcing på få minutter - uden at skrive en kodelinje. Herefter vil jeg fortælle om mulighederne, der ligger i udvikling af native mobile apps anno 2017.

Målgruppe

Målgruppen for dette oplæg er projektmedarbejdere, GIS-eksperter, kommunikationsmedarbejdere og andre, som på den ene eller anden måde har et behov for at sende native apps ud til slutbrugerne.

Abstract

Native apps har en lang række fordele fremfor web-apps. For eksempel kan native apps lettere gøre brug af de mobile enheders hardware som gyroskop, GPS og hukommelse.

Dette oplæg vil gøre op med fordommene om, at udvikling af native apps er en uoverstigelig opgave. I oplægget vil jeg lave en native online og offline mobile app til crowdsourcing på få minutter - uden at skrive en kodelinje. Herefter vil jeg fortælle om mulighederne, der ligger i udvikling af native mobile apps anno 2017.

Native mobile apps har altid været tunge at få på benene. Mange udviklingshuse starter på kr. 100.000 for blot at etablere appens fundament. Dette bremser mange gode projekter fra nogensinde at komme i gang. Ofte ender man med en web applikation - som også kan være god - men brugssceneriet er helt anderledes, når der er tale om en native app.

I dette oplæg vil jeg kickstarte udviklingen af native apps ved at nedbryde de barrierer, der findes omkring udvikling af native apps. Dette vil jeg gøre ved at lave en native app til crowdsourcing på få minutter. Herefter vil jeg fortælle om, hvordan Naturstyrelsen har anvendt netop en crowdsourcing app til at få borgere til at registrere Livstræer i naturen.

Appen, der udvikles under oplægget, vil kunne virke offline og online. Den vil kunne lægge et billede ved indberetningen, samt få tilknyttet en datamodel, som vi laver med det samme i rummet. Det vil sige, at deltagerne ved oplægget selv får mulighed for at præge appens indhold.

For at kunne lave en app på få minutter, skal man have et rammeværk, hvor nogle ting er ordnet på forhånd. Vi vil bruge Appstudio for ArcGIS, som, på baggrund af en række forskellige kladder, gør det let at lave en native app. Ved at anvende dette rammeværk sikres der samtidig kompatibilitet på tværs af de forskellige appstores som Google Play, iOS appstore samt Windows Appstore.

Oplægget vil altså have fokus på at nedbryde barriererne for udvikling af native apps, men vil også se nærmere på mulighederne i native mobile apps, samt diskutere fordele og ulemper mellem web-apps og native apps.

Søg på siden