Ses vi på Kortdage?

 

Ses vi på Kortdage?

Mød Geoinfo på vores stand G6, hvor vi står klar med interessante demo'er og viser nogle af de mange spændende projekter, vi har lavet sammen med vores kunder.

Esris grundlægger og President Jack Dangermond er Key note speaker på Kortdage. Han har et spændende indlæg om de allernyeste GIS-innovationer og han fortæller hvordan Esri fremmer samarbejdet og det indbyrdes engagement mellem det offentlige og borgere.

Geoinfo har to indlæg på Kortdage, som du ikke må gå glip af:

 

ARE YOU READY ROSKILDEEEEE!

Jan Juul Jensen fortæller hvordan Roskilde Festival sammen med Geoinfo bruger smarte GIS løsninger til at gøre festivalen endnu mere sikker, effektiv og bæredygtig for de 130.000 besøgende.

Læs mere

 

Native apps på få minutter på få minutter

Lars Engelsby Mosbech fra Geoinfo vil på Kortdage lave en native online og offline mobile app til crowdsourcing på få minutter - uden at skrive en kodelinje. Han fortæller også om de muligheder, der ligger i udvikling af native mobile apps anno 2017.

Læs mere

 

Hos Geoinfo håndterer vi de nye regler om Persondataforordningen professionelt, og har derfor indgået et samarbejde med et advokatfirma, med ekspertise i dette område. Det skal sikre, at vi overholder loven og vores forpligtelser.

Læs mere

Geoinfo har indgået samarbejde med BLOXHUB. Det er en non-profit innovations- og væksthub, grundlagt at Realdania. Formålet er at bidrage til en bæredygtig, global urbanisering gennem innovation inden for arkitektur, design, byggeri og byudvikling.

Vi ser frem til et godt samarbejde og glæder os allerede til det første arrangement i næste uge, hvor Jack Dangermond, sammen med Geoinfo mødes med en række spændende danske innovative virksomhedsledere for at udveksle erfaringer og idéer. Se mere her

Vidste du, at du kan abonnere på matrikler og bygninger som en ArcGIS Service? 

Med GeoIndsigt er data altid opdaterede og du slipper for vedligehold og opdatering. Du behøver du ikke at have data på din disk og da det er ArcGIS-format, kan det læses direkte i værktøjerne. Læs mere om Geoinsigt her.

 

Vil du vide mere, kan du kontakt Lars Elmkær Chwastek på 39 96 59 54 eller via larsec@geoinfo.dk.

I GEOINFOS VALGPAKKE kan borgerne med ”Tip en Valgplakat”, på deres mobiltelefon angive hvor der er valgplakater, som efter valget endnu ikke er nedtaget. Se her et eksempel på GEOINFO’s VALGPAKKE.

Vil du vide hvordan din kommune kan bruge denne og andre valgrelaterede services, så kontakt Karin Hultfeldt på karinh@geoinfo.dk eller på +45 24 28 39 72.

Nyt nummer af GIS i AKTION på gaden

Esri har samlet sin historie, vision og mission i en sætning, ’The Science of Where’. I bladet har vi samlet en række artikler, der alle giver deres bud på ’The Science of Where’. Fra Jack Dangermonds store visioner for GIS i en global sammenhæng, til vores mere lokale bud på ’The Science of Where’ i en dansk sammenhæng.

Du kan blandt andet glæde dig til at læse, hvordan Randers Kommune og Vordingborg Kommune har fået ny indsigt med ArcGIS og kan træffe bedre beslutninger og give bedre borgerservice.

Du kan også læse hvordan Grillen Group har succes med at bruge geografiske analyser i kampen for at finde nye investorer og ekspandere.

Hvis du bare ikke kan vente med at læse det nye nummer af GIS I AKTION, kan du allerede nu læse det online her.

Bliv udstiller på den danske Esri Brugerkonference 2018, hvor GIS-entusiaster fra Danmark, Grønland og Færøerne mødes for at få den seneste viden om ArcGIS-platformen og om Esri. På Brugerkonferencen får du mulighed for at møde kolleger og netværke, få faglig viden og se de mest innovative og spændende danske GIS-projekter. 

Læs mere om de forskellige udstillingspakker og tilmeld din virksomhed her.

Hvad har radio og geografi med hinanden at gøre?

radio.garden kan du høre live streamradio fra radiostationer overalt i verden – lige fra Danmarks radio P3, til radio Vladivostok i Rusland og Ichiban Radio i Japan.

At man samtidig kan se hvor radiostationerne er placeret på verdenskortet, er en sjov gimmick og et glimrende eksempel på hvordan GIS kan gøre mange ting mere relevante og interessante. Prøv selv – det er rigtig sjovt.

Husk GIS-dagen 15. november. Har I også lavet et GIS Dags-arrangement, så husk at registrere det på www.gisday.com.

Held og lykke med arrangementerne landet over.

Reservér allerede nu torsdag den 25. januar, hvor Årsmødet i Esri brugerklub Danmark finder sted.

Hvis du har arbejdet på et spændende projekt, eller har noget interessant at fortælle, så kan du få taletid.

Send en mail til Dorthe Esmark. dortheE@geoinfo.dk, eller ring på 61 55 58 03.

Vidste du, at du kan abonnere på højdemodeller som en ArcGIS Image Service?

Med GeoIndsigt er data altid opdaterede og du slipper for vedligehold og opdatering. Du behøver du ikke at have data på din disk og da det er ArcGIS-format, kan det læses direkte i værktøjerne. Læs mere om Geoinsigt her.

Vil du vide mere, kan du kontakt Lars Elmkær Chwastek på 39 96 59 54 eller via larsec@geoinfo.dk.

Har du behov for at undersøge hvilke fredninger eller andre begrænsninger der findes på en given lokalitet? I så fald har du brug for en konfliktsøgning.

Geoinfo har leveret konfliktsøgninger til en række kunder og det er en af de GIS-funktioner, der har bidraget til de største forbedringer af arbejdsgange i organisationer, såsom kommuner. Med få klik kan du få konkrete svar på spørgsmål om, hvilke forhold, man skal være opmærksom på, for en given lokalitet.

Løsningen udemærker sig ved at virke på tværs af hele Esri ArcGIS-platformen – ArcGIS Pro, ArcMAP, Portal, ArcGIS Online og Geocortex. Konfliktsøgningen konfigureres i ArcMAP og det er nemt at administrere. Der laves en fast konfliktprofil, der sikre en ensartet søgning hver gang. Konfliktsøgningen er rollebaseret – dit AD-login bestemmer konfliktsøgningsprofilen og dermed hvilke søgninger der skal laves.

Har du også behov for en konfliktsøgning så kontakt Gregers Nielsen på telefon 24 28 39 74 eller via GregersN@geoinfo.dk

Bliv udstiller på den danske Esri Brugerkonference 2018, hvor GIS-entusiaster fra Danmark, Grønland og Færøerne mødes for at få den seneste viden om ArcGIS-platformen og om Esri. På Brugerkonferencen får du mulighed for at møde kolleger og netværke, få faglig viden og se de mest innovative og spændende danske GIS-projekter.

Som udstiller vil du møde ca. 200 deltagere og mange beslutningstagere fra flere forskellige brancher, fx.:

 

  •     Kommuner
  •     Forsyningsvirksomheder
  •     Stat og Styrelser
  •     Rådgivende virksomheder (arkitekter og ingeniører)
  •     Forsvaret / Beredskabet
  •     Bank og forsikringsselskaber
  •     Transport

Læs mere om de forskellige udstillingspakker og tilmeld din virksomhed her:

Nyt gratis kursus fra Esri, hvor du kan se hvordan geografiske analyser hjælper virksomheder med at reducere omkostninger, øge indtjeningen og reducere risici.

Læs mere og tilmeld her.

Rambøll hædres med international pris på Esri User Conference i San Diego

Rambøll modtog den prestigefulde, internationale  Special Achievement in GIS Award for sit arbejde med brug af GIS. Prisen blev overrakt af Esris grundelægger og præsident, Jack Dangermond.

I konkurrence med 100.000 virksomheder globalt, modtog Rambøll prisen for sit arbejde med at udvikle og udbrede brugen af GIS i virksomheden. Det er kun syvende gang, at en dansk virksomhed modtager prisen. 

”Vi har implementeret Esris GIS platform globalt i organisationen på tværs af 35 lande, så alle vores medarbejdere i dag har adgang til GIS-platformen. Esris pris er en stor anerkendelse af vores indsats for at standardisere den måde, vi arbejder med GIS i hele organisationen og sammen med vores kunder. I dag bruger flere end 1.000 medarbejdere i Rambøll den samme GIS platform”, siger Bo Grave, innovations- og digitaliseringsdirektør i Rambøll i Danmark. 

Søren Ellegaard, adm. direktør i Geoinfo A/S, er meget tilfreds med, at netop Rambøll fik en pris i år. 

”Rambøll er et fyrtårn ingeniørbranchen og fortjener, om nogen dette års SAG Award. Ikke alene har Rambøll formået at udnytte store dele af ArcGIS-platformen. De har også været loyale talsmænd i GIS- og ingeniørkredse, hvor de har været gæstetalere på flere arrangementer, herunder de største danske GIS-konferencer. Rambøll har været i tæt dialog med Geoinfo i Danmark og Esri i USA, for at dele deres erfaringer og videreudvikle web-GIS-forretningsmodellerne til store ingeniørvirksomheder yderligere”. 

”Vores verden står overfor mange udfordringer i forbindelse med ekspanderende befolkninger, naturtab, miljøforurening og fortsat befolkningstilvækst i byerne. Skal vi imødegå disse udfordringer kræver det bedre planlægning og effektivisering. At Rambøll har påtaget sig denne udfordring som rådgivende ingeniører, ikke kun i Danmark, men på globalt plan, kan kun gøre én stolt. Rambøll deler Esris og vores vision om, at GIS kan være en del af løsningen på at skabe en bedre fremtid”, siger Søren Ellegaard.

 

Et kort siger mere end 1000 ord

GIS anvendes til analyse og visualisering af geografisk information. Med GIS kan man danne sig et overblik over data som infrastruktur, bebyggelse, vand, jordbundsforhold, bevoksning med mere. Kobling af data til et digitalt kort gør det muligt at afdække geografiske sammenhænge i data, og dermed kan hidtil ukendte mønstre fremtræde klarere og fremme kommunikationen. 

Rambøll bruger blandt andet GIS til at kortlægge grundvandet i Californien og hjælpe de californiske myndigheder med at få et bedre overblik over den tørkeramte stats grundvandsressourcer og dermed muligheden for at udnytte fersk grundvand i drikkevandsforsyningen.

Rambøll har også anvendt GIS til at kortlægge, hvor København lokalt er mest udsat for oversvømmelser i forbindelse med arbejdet på Københavns skybrudsplan, og er i gang med et lignende projekt i New York. 

I samarbejde med Energistyrelsen har Rambøll foretaget en kortlægning af praksis for behandling af projektforslag for kollektiv varmeforsyning i kommunerne. En spørgeskemarunde suppleret med data fra offentlige registre (OIS) visualiseres i Esribaserede WebGIS løsninger. I Rambøll Energi er ArcGIS Online en integreret del af de løsninger, der leveres til drift og vedligehold af fjernvarmenet. GIS giver overblik og værdiskabelse af fjernvarmeværkernes aktiver.

”Via ArcGIS Online har vi en åben platform, hvor vi kan dele informationer med kunder og borgere på vores projekter. Vi ser store muligheder for at udvikle platformen yderligere og have et fuldt integreret miljø, hvor vores folk i marken, vores folk på kontoret og vores kunder på en helt anden lokation kan dele geografisk information her og nu”, siger Bo Grave.  

Esris Special Achievement Award blev overrakt til Rambøll på deres årlige konference i San Diego den 12. juli, med 15.000 deltagere fra virksomheder og organisationer fra hele verden.

Tid til kursus?

Vi afholder ArcGIS Online and Ready-to-use-Apps, den 14. september 2017.

Hvis du er i tvivl om hvilket kursus, du skal vælge og har behov for sparring, så tag kontakt til Klaus Dons.

Se hele kursusoversigten her.

Ses vi til Kortdage?

Husk at melde dig til Kortdage 8.- 10. november. Igen i år er Geoinfo Guldsponsor på arrangementet. Du kan møde os på udstillingsområdet, stand nr. G6.

Gå ikke glip af Geoinfos indlæg på arrangementet. Med Roskilde Festival som omdrejningspunkt, får du perspektiver på Big Data, Smart City og bæredygtige forretningsmodeller. Lars Engelsby Mosbech fra Geoinfo har også et superspændende indlæg, der hedder Native apps på få minutter.

Se hele programmet her.

Efterårets Roadshows

Husk at holde øje med datoerne for efterårets Roadshows, hvor vi vil vise de seneste nye trends fra GIS-miljøet og fra Esris Brugerkonference i næste uge. Når datoerne er fastsat, vil du kunne se dem på vores hjemmeside og på LinkedIn.

Den Danske Esri Brugerkonference 2018

Sæt allerede nu kryds i kalenderen 15.-16. maj 2018. Her finder vores egen danske Esri Brugerkonference sted. Også til næste år, vil der være masser af indlæg om de seneste trends indenfor GIS, smarte GIS-løsninger, spændende tekniske workshops, brugerindlæg og meget mere. Du kan helt sikkert glæde dig til et par spændende dage i Korsør.

Esri User Conference 2017

I næste uge løber Esris User Conference af stablen i San Diego, Californien. Igen i år har man sammensat et fantastisk program, pakket med masser af spændende indlæg om den nyeste GIS-teknologi, workshops med innovative cases, brugergruppemøder og et galleri af unikke kort. Vi forventer en særlig festlig Danskeraften, for der er hele 80 tilmeldte.

Det bliver endnu engang en super professionel og lærerig konference, som vi glæder os til at fortælle mere om efter sommerferien.

Se det fulde program.

Bedre fælles overblik og dokumentation

Bravida har et samarbejde med Gribskov Kommune omkring vedligeholdelsen af kommunens gadebelysning. Dette indebærer alt fra udskiftning af pærer til registrering af lysarmaturer og installationsdatoer.

Tidligere har data været opdateret via håndskrevne noter fra teknikerne og ført ind i en access database. For at få bedre overblik over alle de enkelte elementer, er al data nu trukket ind i en fil geodatabase. Her er det blevet bearbejdet og tilføjet domæneværdier, for at øge brugervenligheden for den udførende tekniker, og til sidst publiceret op til ArcGIS Online.

Når der så bliver udskiftet en pære, kan den ansvarlige tekniker gå ind i hans Collector app og registrere ændringen med det samme. 

På denne måde bliver alt data vedligeholdt ved hjælp af ArcGIS Online og Collector app’en. Derudover har teknikerne fået en nem og effektiv løsning, til at dokumentere deres arbejde med.

Formålet er at sikre kvaliteten af data og registreringer samt at gøre det nemmere at overlevere opgaverne til andre medarbejdere.

(Nyhed, juni 2017)

Museums GIS-seminar den 15. maj 2017

Geoinfo afholdt museums GIS-seminar i Biografteateret på Nationalmuseet den 15. maj 2017.

Hvis du ikke havde mulighed for at deltage, men er nysgerrig efter, hvordan arkæologer og museer kan få glæde af ArcGIS-platformen, kan du se en optagelse af webinaret her: 

https://www.youtube.com/watch?v=ZvMb6VrJhkE

På seminaret fortalte arkæologerne Per Lekberg og Nicholas Nilsson fra Sandby Borg i Kalmar, om deres brug af ArcGIS til deres udgravninger.

Derudover viste Geoinfo eksempler på, hvordan arkæologer kan bruge de forskellige elementer i ArcGIS platformen til forskellige arbejdsopgaver. 

Du kan læse mere om brug af ArcGIS i forbindelse med udgravningerne på Sandby Borg i GIS i Aktion: https://issuu.com/informigis/docs/gis_i_aktion_for__r_2017/8

(nyhed, maj 2017)

Bedre overblik over Movia’s chaufførfaciliteter

Hos Danmarks største trafikselskab Movia, er der ca. 450 buslinjer, der betjenes af endnu flere chauffører.

Da chaufførerne tilbringer hele dagen på farten, har de i hele Movias område (Sjælland, Møn, Lolland og Falster) behov for pausefaciliteter, så chaufførerne kan komme på toilettet, afholde frokost med mere under ordnede forhold.

Med så mange buslinjer kan det være svært, både for medarbejdere i Movia samt for operatører og chauffører, at holde styr på, hvilke faciliteter, der er hvor. Og det er trods alt dejligt at vide, hvor i området de 136 faciliteter er, når man trænger til en pause mv.

Til dette formål har Movias Byggeteam fået lavet to app’s i Esri’s Web AppBuilder. Den ene app gør det muligt for medarbejdere i byggeteamet at registrere, hvor faciliteterne er placeret, samt at indtaste informationer om ansvarlig, hvor mange der er plads til osv.

Den anden, som er en kigge-app, er beregnet til medarbejdere (trafikplanlæggere, køreplanlæggere og kontrollører) samt til driftsfolk og chauffører hos operatørerne.

På denne måde kan der eksempelvis i planlægningen af nye linjeforløb tages hensyn til placeringen af eksisterende chaufførfaciliteter, operatørerne får et bedre overblik og chaufførerne får forbedret deres arbejdsvilkår på en moderne og smart måde.

(Nyhed maj 2017)

Integration mellem Sharepoint Online og ArcGIS

Geoinfo har gennemført et projekt for Aarsleff med integration mellem Sharepoint Online og ArcGIS feature service.

Kunden anvender begge systemer, og havde et behov for at få synkroniseret data mellem systemerne da data kom fra flere forskellige kilder. Oprindeligt blev dette arbejde løst ved manuel indtastning. Der var derfor et ønske om at automatisere processen for at spare tid og mindske antallet af fejlindtastninger.

Løsningen anvendes i dag på elektrificeringen af jernbanestrækninger, hvor kunden i dag anvender en blanding af ArcGIS og Sharepoint Online til at styre processen med leverancer og etablering af pælefundamenter og montering af master til køreledninger.

Brugerne i marken anvender Esri Collector App til at registrere fremdrift samt dokumentation af udført arbejde. Samtidig har medarbejdere behov for at kunne lave opdateringer af data i Sharepoint Online, som så skal være tilgængeligt i marken.

Løsningen kører på Aarsleffs server som en windows service og står for synkroniseringen mellem de to systemer. Opsætningen af hvad der skal synkroniseres styres via en konfigurationsfil. Her styres bl.a. hvilken vej synkroniseringen går:

Sharepoint Online -> ArcGIS

ArcGIS -> Sharepoint Online

ArcGIS <-> Sharepoint Online (seneste ændring vinder)

Kunden har derfor fuld kontrol over opsætningen, og kan selv ændre denne undervejs i projektet. De vil også hurtigt kunne anvende synkroniseringen til på andre features, det kræver blot en ændring i konfigurationsfilen.

(Lagt på primo marts 2017)

ArcGIS 10.5 = ArcGIS Enterprise

Januar: ArcGIS 10.5 er frigivet og med frigivelsen af 10.5 skifter ArcGIS Server også navn – fremover hedder det ArcGIS Enterprise.

ArcGIS Enterprise rummer alt det der skal til for at du kan drifte en GIS-infrastruktur i dit eget miljø – med ArcGIS Enterprise kan du også vælge at lade GIS-infrastrukturen blive hostet online i skyen via Amazon Web Services og Microsoft Azure.

Med ArcGIS Enterprise er der særligt tænkt på at gøre det nemmere at samarbejde og dele information på tværs af afdelinger. Det betyder også, at det med ArcGIS Enterprise 10.5 er blevet endnu nemmere at brede GIS ud til flere brugere i organisationen og det er blevet nemmere at arbejde med mange forskellige typer af distribuerede data.

ArcGIS Enterprise giver dig bedre analysemuligheder

ArcGIS GeoAnalytics Server gør det muligt at analysere spatiale ændringer over tid på en betydeligt hurtigere måde ved at bruge datakraft fra distribuerede maskiner.

Med ArcGIS ImageServer kan du bygge dine egne analyse og arbejdsgange til at administrere dine billed-/rasterdata – processeringen er hurtig og beregnet til at håndtere store datasæt.

ArcGIS GeoEvent Server giver dig mulighed for at oprette forbindelse til og bruge live data feeds fra både sensorer og enheder og feeds fra sociale medier.

Du kan se mere om ArcGIS Enterprise hos Esri.

Se videoer fra EsriUC 2016 Plenary Session

I år er næsten 15.000 mennesker samlet i San Diego i sidste uge af juni til verdens største GIS event, Esri Internationale Brugerkonference.

En stor del af personalet fra Informi GIS og omkring 50 danske Esri-brugere er også i San Diego for at samle mere viden og netværke.

Er du ikke med i år, så prioritér det gerne næste år.

Du kan se videoer fra dette års Plenary Session her.

ArcGIS Earth - din helt egen globe

ArcGIS Earth er din egen interaktive globe, der giver dig alle dele af verden og giver dig mulighed for at arbejde med forskellige 3D og 2D formater som fx. KML, KMZ, shapefiler, webservices mm.

Du kan downloade ArcGIS Earth her.

ArcGIS Earth er nemt og intuitivt at arbejde med og er et godt værktøj for brugere, der ikke nødvendigvis har den store GIS erfaring. Du kan visualisere data på globen, markere områder, måle afstande og arealer og tilføje noter. Dermed er det et godt samarbejdsværktøj og effektivt når man skal dele eller formidle viden til medarbejdere og interessenter i et projekt.

ArcGIS Earth er fuldt integreret med ArcGIS platformen.

Download ArcGIS Earth gratis her.

Se video fra præsentationen af ArcGIS her.

Læs Esris pressemeddelelse om ArcGIS Earth her.

10 ting du ikke vidste om ArcGIS Online

Vidste du, at ArcGIS Online er din adgang til ArcGIS Pro, der giver dig gode muligheder for at arbejde med 2D og 3D data. At ArcGIS Online stiller en lang række udvikler-værktøjer til rådighed og at der bliver stillet stadig flere analyse værktøjer til rådighed. Se mere om ArcGIS Online her.

Analyse og visualisering af befolkningsdata

Gentofte Kommune fik en fortjent 1.-plads ved dette års Internationale Esri User Conference i San Diego. De blev belønnet med den højst mulige placering for deres arbejde med at analysere og visualisere befolkningsdata fra 2004-2015 i ArcGIS Pro. Du kan se et af deres informative kort på Esris hjemmeside her:

Derudover blev store dele af det arbejde, som ligger bag præsentationen i Map Gallery, anvendt af Lauren Bennet i en Technical Workshop omkring Spatial Data Mining og Cluster Analysis på årets brugerkonference.

For beslutningstagere og analytikere i Gentofte Kommune er det af stor betydning at få indsigt i, hvordan befolkningsudviklingen og sammensætningen er i kommunen. På den måde kan kommunens ressourcer anvendes optimalt. ”I Gentofte kommune arbejder vi meget med denne type spatiale analyser og er meget stolte over, at vores arbejde også bliver anerkendt internationalt” fortæller Rasmus Holm, Afdelingsleder for GIS og BI i Gentofte Kommune.

Der er brugt Space Time Cubes og Emerging Hot Spot Analysis i ArcGIS Pro. Det kan du læse mere om her.

Du kan prøve ArcGIS Pro her, hvis du ikke allerede er kommet i gang.

Geoinfo på Offentlig Digitaliseringskonference

Geoinfo deltog med to repræsentanter ved Dansk IT’s konference: "Offentlig digitalisering" i Århus Musikhus 22. til 23. marts.

”Vi blev bestemt ikke skuffede” udtaler Mads Schondel-Andersen, og fortsætter ”Konferencen har naturligvis en stor bredde, men mange af de udfordringer, som det offentlige står med i dag, har vi faktisk flere løsninger på i GIS-branchen. Vores udfordring er at få dem i tale og bidrage i dialogen og derfor er en konference som denne ideel til formålet”.

1.500 repræsentanter fra stat, kommuner, regioner og erhvervslivet mødtes for at diskutere digitaliseringen af den offentlige sektor. ”Digital Transformation, Internet of Things, Business Intelligense og Smart Cities er nogle af tidens hotteste omdrejningspunkter når det gælder offentlig digitalisering” supplerer Søren Ellegaard.

”Behovene er store og vi har så meget at byde på – det er jo netop det moderne SmartGIS er lavet til at hjælpe med. Bevares, vi kan fortsat levere systemer til registrering, opbevaring og vedligehold af alverdens registre og udstilling af alverdens data på informative tematiske kort, men moderne GIS er jo en super platform for de nævnte temaer. Vores udfordring er blot at få sat fokus på det over for potentielle samarbejdspartnere og brugere”.

Professor Pernille Kræmmergaard, Aalborg Universitet og direktør for Digitaliseringsinstituttet, deltog i en paneldebat om ”Topledelsens kompetencer og involvering i digitaliseringen” sammen med et par kommunale topchefer. Hun var desuden en af mødets bærende kræfter både i planlægningen og som sessionsleder under mødet. Vi har fået Pernille til at kigge forbi vores egen Esri brugerkonference i år og hun bidrager med både en keynote og en workshop.

Vi glæder os til at præsentere hende for jer!    

Se mere her om Esri Brugerkonferencen 2017

(Nyhed, ultimo marts 2017)

ArcGIS 10.5 = ArcGIS Enterprise

ArcGIS 10.5 = ArcGIS Enterprise
Januar: ArcGIS 10.5 er frigivet og med frigivelsen af 10.5 skifter produktet ArcGIS for Server også navn – fremover hedder det ArcGIS Enterprise.

Når du køber ArcGIS Enterprise får du nu alt hvad du behøver for at deployere dit eget Web GIS. ArcGIS Entreprise indeholder således alle følgende softwarekomponenter: ArcGIS Server, Portal for ArcGIS, ArcGIS Data Store og ArcGIS Web Adaptor.

Du kan vælge om du vil drifte en GIS-infrastruktur i dit eget miljø – men du kan også vælge at lade GIS-infrastrukturen blive hostet online i skyen via Amazon Web Services og Microsoft Azure.

Med ArcGIS Enterprise er der særligt tænkt på at gøre det nemmere at samarbejde og dele information på tværs af afdelinger. Det betyder også, at det med ArcGIS Enterprise 10.5 er blevet endnu nemmere at brede GIS ud til flere brugere i organisationen og det er blevet nemmere at arbejde med mange forskellige typer af distribuerede data.

ArcGIS Enterprise giver dig bedre analysemuligheder

  • ArcGIS GeoAnalytics Server gør det muligt at analysere spatiale ændringer over tid på en betydeligt hurtigere måde ved at bruge datakraft fra distribuerede maskiner.
  • Med ArcGIS ImageServer kan du bygge dine egne analyse og arbejdsgange til at administrere dine billed-/rasterdata – processeringen er hurtig og beregnet til at håndtere store datasæt.
  • ArcGIS GeoEvent Server giver dig mulighed for at oprette forbindelse til og bruge live data feeds fra både sensorer og enheder og feeds fra sociale medier.

Du kan læse mere om ArcGIS Enterprise hos Esri.

ArcGIS Desktop

ArcGIS Desktop refererer ikke til én bestemt applikation, ArcGIS Desktop er navnet på en suite af applikationer, der inkluderer ArcGIS Pro, ArcMap, ArcCatalog med mere.

ArcGIS Pro

ArcGIS Pro er et tidssvarende GIS, der gør det nemmere at løse dine udfordringer i forhold til at visualisere og analysere dine data, processere billeder, arbejde med data management og det er også nemmere at integrere andre datakilder og arbejde med data i ArcGIS Pro.

ArcGIS Pro 1.4 indeholder dermed mange flere værktøjer til at håndtere store mængder data og det er også blevet nemmere at dele data med resten af organisationen.

ArcMap - verdens mest brugte GIS

ArcMap 10.5 indeholder flere nye værktøjer, forbedret funktionalitet og en række toolboxes, der letter dit arbejde i forbindelse med dataanalyser, kartografi, data management, redigering, netværksanalyser, spatial statistics mm.

Du kan læse mere om ArcMap 10.5 her.
Du kan læse mere om ArcGIS Pro her


ArcGIS Online - samarbejdsplatform til kortlægning, visualisering og analyse

Med decemberrelasen er der kommet en række nyheder i ArcGIS Online. Blandt andet er der kommet mere avanceret GIS-funktionalitet, flere forbedringer i brugergrænsefladen og flere bedre måder at håndtere din konto og dele data på.

Vector Tiles er ikke længere i beta og der er nu 9 stk. Vector Tile baggrundskort baseret på data fra  kommercielle, offentlige og åbne kilder. Kartografien omfatter mørkegrå og lysegrå baggrundskort, tre variationer af vejkort, terrænkort, topografisk kort mv

Du kan læse mere om ArcGIS Online her.

(Lagt på primo marts 2017)

Apps til Kolding Kulturnat

GIS Manager Marianne Reibke Thorsen og GIS teamet i Kolding Kommune har lavet et par lækre applikationer til Kolding Kulturnat, der løber af stablen 26. august.

Begge kort er opdelt efter genrer, så man kan gå målrettet efter f.eks. musikalske oplevelser, sjove oplevelser for ungerne eller muligheder for at kridte danseskoene.

Det ene interaktive kort er primært tænkt til PC eller tablet - se det her.

Det andet er tænkt til mobilen og kan også scannes via QR-koder - du kan se det kort her.

App'en til mobilen kan lokalisere ens placering i kortet og viser lokalitet og tidspunkt for alle aktiviteter, så det er nemt at finde vej mellem aktiviteterne - og se hvilke aktiviteter, der er i nærheden.

De to kort er lavet som henholdsvis StoryMap og i WebAppBuilder.

Indsamling af data i felten

Zenocollector er resultatet af et samarbejde mellem Leica og Esri. Med Zenocollector får du et præcise fra felten data direkte ned i databasen. Du kan læse mere om Zenocollector her.

Tilmeld dig

Tilmeld dig Den Danske Esri Brugerkonference og se, hør og lær, hvordan du kommer frem til de bedste løsninger hurtigst. Kom også gerne med ideer til abstracts og workshop-temaer. Se mere her.

Hvilken app bruger du hvornår?

Som ArcGIS bruger har du adgang til en række apps, der er klar til brug.

Men hvilken bruger du til at dele kort og data med andre interessenter, hvilken bruger du til crowdsourcing og hvilken bruger du til data editering?

Esri giver dig et overblik og et par gode råd med på vejen her.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du vil vide mere.

Powel og 3-GIS med fibernetløsning

Powel Danmark annoncerer, at de har underskrevet aftale med amerikanske 3-GIS om, at være eneforhandler af den Esri-baserede fiber dokumentationsløsning for deres kunder i det danske marked.
Du kan læse hele pressemeddelelsen fra Powel her.

Ny bog om ArcGIS med eksempler og online undervisning

Esri har udgivet The ArcGIS Book.

Bogen er rettet mod to målgrupper. Dels alle de GIS professionelle, der igennem årene har været med til at løfte teknologien og brugen af GIS til det niveau vi befinder os på nu.

Den anden målgruppe er en bredere vifte af personer, der arbejder med web-teknologier, web-design, informations-arbejdere og andre, der kan have glæde af at lære mere om GIS og bruge det i deres daglige arbejde.

Bogen rummer en masse eksempler på brugen af GIS og et Online-kursus, så man efter hvert kapitel kan kaste sig over noget undervisning. Når man er færdig med bogen og har løst alle opgaverne har man fået et rigtig godt kursus i brugen af GIS med fokus på ArcGIS Online.

Du kan komme i gang med bog og opgaver her.

Søg på siden