Vil du være GIS Ambassadør?

Hvis du vil være GIS Ambassadør, så udfyld venligst nedenstående formular og skriv i Besked-feltet, at du gerne vil være GIS Ambassadør.

Felter markeret med skal udfyldes

 Navn:
Organisation:
Telefon:
 Email:
Besked:

GIS Ambassadør Program

 

SkoleGIS

I foråret 2018 lancerer Geoinfo et nyt projekt der hedder SkoleGIS.

Med støtte fra Undervisningsministeriet, vil vi i den kommende tid udarbejde øvelser til Folkeskolen og  Gymnasiet. 

Med SkoleGIS lærer eleverne at lave flotte digitale kort, opdager ‘the power of data’, finder ud af hvad data er og hvad det kan bruges til. De lærer at lave analyser og præsentationer af mange forskellige emner, lige fra pladetektonik, arbejdsløshed og BNP, havstigninger, Anden Verdenskrig, skolerejser og meget mere. 

SkoleGIS bygger på ArcGIS Online, som er verdens førende inden for geografiske kortløsninger. Undervisningsforløbet sikrer it-understøttelse og tværfaglig læring for dine elever og kan bruges i næsten alle fag, eksempelvis geografi, historie, samfundsfag og dansk. 

 

Bliv GIS-Ambassadør

Vi har brug et stærkt netværk af GIS-Ambassadører til at assistere i skoleklasser rundt omkring i landet.

Som GIS-Ambassadør får du stillet undervisningsmateriale til rådighed og kan tage ud til den lokale skole - fx i dit barns klasse - og gennemføre et par timers undervisning. Som GIS ambassadør bruger du din viden om GIS og geografi.

Kontakt Jesper Fogt Nielsen på 53 39 59 40, hvis du vil vide mere om GIS Ambassadør Programmet, eller skriv til kontakt@geoinfo.dk.

En god dag med Birkerød Gymnasium

Vi har i mange år været aktive med at tage ud til folkeskoler og gymnasier og givet elever og lærere en hjælpende hånd, når der skulle bruges GIS i undervisningen.

Vi har blandt andet været på Birkerød Gymnasium og lavet et projekt om indsamling og analyse af jordprøver.

Vi har også haft et projekt om foto-dokumentation og analyse af graffiti i Vangede sammen med Munkegårdsskolen.

Dette er typisk foregået på GIS Dag. Omdrejningspunktet for projekterne har været at involvere og engagere eleverne og at lære dem mere om geografi på en sjov og uformel måde – langt væk fra klasselokalet.

Ofte har det også været i tværfaglige forløb, hvor vi er blevet inddraget i en del af forløbet, fordi vi kunne være behjælpelige med viden om geografi og teknologi.

En god dag med Munkegårdsskolen i Vangede

Vil du vide mere?

Kontakt Jesper Fogt Nielsen på 53 39 59 40, hvis du vil vide mere om GIS Ambassadør Programmet, eller skriv til kontakt@geoinfo.dk

Søg på siden