Undervisning

Brug kortlægning som visualiserings- & analyseværktøj i din undervisning

ArcGIS Online er et webbaseret værktøj, hvor du og dine elever kan arbejde med GIS ved at logge på fra egne computere. Desuden er ArcGIS Online kommet i en dansk udgave og med dansk brugergrænseflade, så det er nemt at anvende kortvisualisering i din undervisning og lære dine elever at anvende kort i løsning af deres opgaver.

Prøv ArcGIS Online gratis i 60 dage og administrer din egen konto, så du har fuld kontrol over dine oprettede kort og dine elevers kortdata.

Opret dig som bruger på ArcGIS.com

Samtidig er det blevet endnu nemmere at komme i gang. Vi har udarbejdet en dansk brugermanual, som guider dig og eleverne nemt igennem opsætningen og udarbejdelsen af kort. Kortene kan også direkte anvendes i regneark eller præsentationer, tilmed kan alle webkort bruges på mobile enheder. Så kort sagt, det er blevet meget nemmere og sjovere at komme i gang og få engageret eleverne.

Da ArcGIS Online er webbaseret, sparer du besværet med installation af software, og du får kortere forberedelsestid.

Du kan finde brugervejledningerne her.

Frie grunddata gør det nemmere

Mange af myndighedernes grunddata er frit tilgængelige for alle borgere, offentlige myndigheder og private virksomheder, hvilket de blev per 1. januar 2013. Dermed er der fri adgang til at hente og bruge grunddata fra en række registre inden for persondataloven. I alt 9 registre er blevet forbedret og udbygget frem mod 2016: CVR, Selskabsregistret, Matriklen , BBR, Danmarks Højdemodel, mm.

Grundkort, højdedata mv. kan du hente hos Geodatastyrelsen vi dette link.

Man skal oprette sig som bruger før man kan hente data. Vær opmærksom på at du skal vælge shapefil-format, før du downloader.

Der kan også hentes virksomhedsinformation hos CVR via dette link.

Hos CVR skal du også oprette dig som bruger først. Vær opmærksom på, at du får en adressetabel, der efterfølgende skal geokodes for at adresserne bliver til punkter i et kort.

Søg på siden