Geodatastyrelsen har underskrevet kontrakt med Geoinfo A/S med Esri som underleverandør.

Kontrakten gælder for indkøb, implementering og support af et nyt søkortproduktionssystem til hele organisationen. Systemet baseres på ArcGIS for Maritime.

   - Vi ser meget frem til dette samarbejde med Geoinfo A/S og Esri, som understøtter Geodatastyrelsens vision om at være den drivende kraft i den digitale udvikling på det marine område, siger direktør i Geodatastyrelsen Pia Dahl Højgaard.

   - Vi er naturligvis glade over at have vundet denne opgave sammen med Esri. Vores vision er at bidrage til en bedre verden for den enkelte og samfundet, og denne opgave er bestemt et skridt på vejen, udtaler Søren Ellegaard, direktør i Geoinfo.

Ét samlet system
Valget af system er foregået via et offentligt EU udbud. Formålet med et nyt produktionssystem er dels at omlægge produktionen af danske og færøske søkort fra en filbaseret til en databasebaseret produktion, dels at få ét samlet system for søkortproduktionen i hele Geodatastyrelsen. I dag anvendes der to forskellige produktionssystemer til henholdsvis den grønlandske samt den danske og den færøske produktion.

GIS I AKTION - læs det nyeste nummer

Her kan du læse vores nyeste udgave af GIS i Aktion.

I denne udgave kan du blandt andet læse om, hvordan DMI's Istjeneste kortlægger isen i Grønland, om Ph.d. stipendiat Rolf Lyneborg Lunds forskning, om parforcejagtlandskabet i Nordsjælland, Geoinfo's SkoleGIS og om hvordan man arbejder med mobile løsninger i Esbjerg Kommunes Drift og anlægs-afdeling. 

Læs GIS i Aktion herunder eller her.

Se droneflyvning hos Geoinfo

Det var et stort tilløbsstykke, da Geoinfo i sidste uge afholdt kurset ’Professionelle 2D og 3D grundkort med 'Drone2Map’. Deltagerne oplevede hele arbejdsgangen, fra det øjeblik dronen lettede fra jorden, til de færdige GIS-apps var i luften. 

Se filmen fra kurset, som viser droneflyvningen, den ortho-oprettede mosaic over området, samt den naturtro og målfaste 3D-model over bygningen.

Se de nyeste projekter på Esri Labs

Esri har et Lab, som konstant afsøger muligheder indenfor teknologien. Der lægges løbende nye projekter op, så det er en god idé at besøge Esri Labs med jævne mellemrum. Husk, at der udelukkende vises prototyper. 

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du vil høre mere om nogle af prototyperne.

Boost din virksomheds ROI med Business Intelligence og geografisk analyse

Ifølge en analyse foretaget af Forrester, har mere end 45% af de virksomheder, der bruger geografisk analyse, opået en to-cifret ROI-væks.

Se her hvordan din virksomhed kan bruge ArcGIS Maps til at lave konkrete kortvisualiseringer, der hjælper med finde trends og mønstre, der sikrer at der træffes bedre forretningsbeslutninger. 

Podcasts - Forstå den stigende betydning af Digital Transformation

Hør med, når Accentures Senior Manager for Development Partnerships, Tom Abell identificerer best practice indenfor digital transformation. 

Hør denne og andre relevante podcasts.

Prøv ArcGIS fra Esri gratis

Husk du kan prøve ArcGIS platformen fra Esri gratis lige her.

Med ArcGIS kan du visualisere, analysere, dokumentere og dele data i en geografisk kontekst.

Søg på siden