I ArcGIS Pro 2.2 er der kommet en del nye interfaceopdateringer, som vil gøre det nemmere for dig som bruger.

Her er nogle highlights:

 • Det er nu nemmere at arbejde med store datasæt, fryse display og scrolle i tabeller så du vil opleve, at ArcGIS Pro kører hurtigere. 
 • Eksport og import af metadata er nu understøttet, så du får et bedre flow i dine metadata.
 • I Imagery kan du bedre sortere og stretche dine billeder. Du kan også se spektral og temporal profil på dine features i billedet.
 • Der er nye muligheder for at arbejde mere avanceret med 3D. Nu kan du fx indsætte billeder som symbologi på alle flader af 3D bygninger. Du kan se dynamisk ned igennem dine 3D features ved at ”åbne” dem op, og du kan også integrere BIM REVIT dataformatet til arkitekttegninger.

Se alle nyhederne i ArcGIS 2.2 her.

Deltager du ikke selv på Esri User Conference 2018, kan du følge Livestreaming af Plenary på Facebook.

Til de der tager turen til San Diego – vi ses i næste uge og glæder os til et spændende program spækket med spændende indlæg og nyheder på ArcGIS-platformen.

 

Sæt allerede nu et stort kryds i kalenderen 7. - 8. maj 2019, hvor den næste Danske Esri Brugerkonference finder sted. Vi vil gøre vores yderste for at sammensætte et super spændende og relevant program. Vi håber at se dig til næste års Danske Esri Brugerkonference i Korsør.

 

Andre vigtige datoer

2. – 3. oktober 2018                   ’European Transportation GIS Summit’, London

7. - 8. november 2019                GIS in the European Union Summit’, Brüssel

24. januar 2019                          Årsmødet i Esri Brugerklubben, Middelfart (agenda følger)

Download Esri’s Whitepaper ’Architecting the ArcGIS Platform’

 

Du får Best Practices og ser de implementeringsmønstre som kan hjælpe dig med hvordan du bruger ArcGIS-platformen bedst og skaber størst mulig værdi for virksomheden.

Har du brug for at diskutere indholdet af Esri's Whitepaper, eller se hvordan din virksomhed bedst muligt kan udnytte ArcGIS-platformen, så skriv til geoinfo@geoinfo.dk.

Der er stadig ledige pladser på disse kurser, så tilmeld dig allerede i dag:

 

12. - 14. september                        ArcGIS PRO Essentielle arbejdsgange, Glostrup

Udforsk de nye muligheder i ArcGIS Pro og udvid din grundlæggende GIS viden i takt med at du bliver fortrolig med denne nye desktop applikation.

 

17. - 19. september                        Introduktion til Geoprocessering med Python, Glostrup

Kurset giver dig en grundlæggende introduktion til ArcGIS’ geoprocesseringsmiljø med fokus på anvendelsen af scripting-sproget Python. Du kommer også til at arbejde med ArcPy - udviklet af Esri - som integrerer Python-scripts i ArcGIS Desktop.

 

Se og download det fulde kursuskatalog her.

 

Der var et stort og flot fremmøde på årets Danske Esri Brugerkonference. Vi håber, at alle fik et par udbytterige dage, med masser af inspiration, læring og netværk.

Der var store roser til mange af indlæggene. Blandet andet til paneldebatten ’Udbytter vi det fulde potentiale i vores data’, hvor Thomas Gaarde Madsen fra Grønlands Selvstyre, Jesper Lemming fra Ringkøbing-Skjern Kommune og Morten Bjerrum fra Geoinfo diskuterede dette spændende emne. Der var masser af gode og relevante kommentarer fra publikum og diskussionen gik lystigt. 

Årets Fyrtårspris gik i år til Esbjerg Kommune for deres mangfoldige og kreative udnyttelse af ArcGIS-platformen.

GISelle-prisen gik til Roskilde Festival, for deres strategi om at skifte til ArcGIS-platformen og bruge det aktivt i planlægning, opbygning, eksekvering og efterfølgende evaluering af Festivalen.

Miljøstyrelsen modtog årets SmartGIS-pris for appen ’§ 3 Natur’, som skal være med til at beskytte den danske natur.

Et stort til lykke til alle!

Geoinfo er en del af BLOXHUB, som i maj blev indviet af Hendes Majestæt Dronning Margrete, under stor festivitas. BLOXHUB er et fagligt netværk og kontorfællesskab for bæredygtig byudvikling. BLOXHUB er stiftet af Realdania, Erhvervsministeriet og Københavns Kommune.

Allerede i denne uge havde Geoinfo et arrangement hvor Andrew Turner, Leader of the Esri Geohub Development, talte om emnet ’Creating a Public Civic Commons’.

Her er to vigtige kursusnyheder: 

ArcGIS PRO Essentielle arbejdsgange i Kolding

Efter talrige forespørgsler har vi besluttet at afholde ArcGIS PRO Essentielle arbejdsgange i Kolding 21.-23. august. Der er stadig ledige pladser på kurset så tilmeld gerne allerede i dag.

Nyt PRO-kursus om deling af indhold til Enterprise

Vi har fået et helt nyt kursus der tager udgangspunkt i datadeling med ArcGIS PRO. Kurset erstatter ArcGIS 4 som tog udgangspunkt i ArcMAP. 

Se og download det fulde kursuskatalog her.

I denne uge lancerer Esri et kæmpe datasæt, ’Sentinel-2 Views’, som vil være gratis tilgængeligt på The Living Atlas for alle ArcGIS brugere. Datasættet, med de sidste 14 måneders Sentinel-2 scener, giver brugerne adgang til satellitscener med 10m’s opløsning, 13 spektrale bånd og en global dækning med en genbesøgstid på blot 5 dage. Derudover indeholder datasættet en masse indekseringer så man let kan visualisere diverse elementer på jorden, og vil blive opdateret dagligt med de nyeste scener. Se det her.


Sentinel Explorer er en webapp, som giver ArcGIS brugere adgang til de nyeste og mest skyfrie Sentinel-2 scener globalt. Uden at have den store baggrundsviden indenfor remote sensing, kan man gennem applikationen hurtigt få en masse information om sit område, ved brug af en bred vifte af indekseringer og diverse analyseværktøjer, indbygget i applikationen. Sentinel Explorer vil være tilgængelig for ArcGIS brugere igennem The Living Atlas.

Har du tilmeldt dig verdens største GIS-konference? Hvis ikke, så kan du stadig nå det. Læs mere her.

Hos Geoinfo er vi i fuld gang med at implementere flere tiltag for at overholde den nye Persondataforordning som træder i kraft 25. maj. Det indebærer blandt andet, at vi skal have dit samtykke til fortsat at sende elektronisk kommunikation til dig.

Vi vil jo gerne beholde kontakten til dig og holde dig opdateret om nyheder fra GIS-verdenen, fra Geoinfo og fra Esri. Derfor vil du i den nærmeste fremtid modtage en mail fra os, hvor vi beder dig gentilmelde vores nyhedsbrev. Det kræver blot et enkelt klik fra din side.  Vi håber at du vil give os det, så vi fortsat kan holde kontakten.

Tilmeld dig Den danske Esri Brugerkonference 2018

Husk at tilmelde dig foråret hotteste GIS-arrangement. Se her nogle af de mange spændende ting fra programmet:

 

Sæt allerede nu kryds i kalenderen 2. - 3. oktober, hvor European Transportation GIS Summit finder sted. Arrangementet er endnu ikke programsat, men hold øje med programmet her.

Hør Harvard University professor Stephen Goldsmith fortælle om Smart Cities, hvor man er i gang med digital transformation og aktivt har datastyret beslutningstagning og borgerinvolvering.

Hør podcast.

Få inspiration til hvordan du med Story Maps kan gøre dine fortællinger mere inspirerende og involverende, ved at bruge interaktive kort, applikationer, hjemmesider, billeder og videoer.

Se tutorial-videoen her.

Geoinfo’s kursusside opdateres ofte med nye og spændende kurser.

Vi kan anbefale det populære kursus ’Indsamling og Håndtering af Feltdata’ 21.-22. august. Her vil du lære hvordan ArcGIS understøtter hele arbejdsgangen til håndtering af feltdata – fra kontoret til felten og tilbage til kontoret. 

Du kan få en forsmag på kurset ved at se det gratis webinar ’Indsamling og Håndtering af Feltdata.

Se og download det fulde kursuskatalog her.

Deltag i Esri Young Scholars Program 2018, hvor Geoinfo og Esri belønner det bedste GIS-projekt for GIS-studerende, med en gratis tur til Esri User Conference I San Diego i juli.

Læs mere og se hvordan du deltager i konkurrencen.

Vi er i gang med at planlægge programmet for Den danske Esri Brugerkonference – og vi er helt sikre på, at du vil synes om det. Vi har nemlig spurgt flere af Jer, der deltog i 2017 hvad I vil se og høre på konferencen. Det vil vi, så vidt det er muligt, forsøge at efterkomme. Programmet opdateres løbende, men vi kan allerede nu fortælle, at der vil komme oplæg om forsyningsbranchen fra vores venner hos Powel, samt indlæg om Smart City og ArcGIS Hub.

Hvis du allerede nu vil tilmelde dig konferencen, kan du gøre det her.

 

Vil du holde oplæg

Husk, at hvis du vil fortælle om dit arbejde med GIS på Brugerkonferencen, har du mulighed for at få 1.000 kr. i rabat på deltagergebyret.

Studerende har gratis adgang én dag (begrænset antal). Som studerende er du naturligvis også meget velkommen til at sende et abstract.

Få mere information og se hvordan du indsender et abstract her.

 

Bliv udstiller

Der er stadig få ledige udstillerpladser. Læs mere om de forskellige udstillingspakker og tilmeld din virksomhed her:

På dette gratis webinar vil du få indblik i hvordan ArcGIS understøtter hele arbejdsgangen til håndtering af feltdata – fra kontoret, til felten og tilbage til kontoret igen.

På webinaret vil du blive introduceret til Workforce, Navigator, Collector, Survey123, AuGeo og et Dashboard, med nogle udvalgte applikationer til at indsamle og monitorere data fra felten, på en effektiv og tidsbesparende måde.

Læs mere og tilmeld her.

Med Geoindsigt får du en række let tilgængelige online datasæt som altid er opdaterede, så du sparer tid og ressourcer til klargøring og dataopbevaring. Du minimerer også risikoen for, at du eller andre i din organisation anskaffer de samme data flere gange.

 

Administrative grænser

Geoindsigt giver dig mange muligheder. Eksempelvis har du indsigt i Danmarks administrative grænser, som fx kommuner, opstillingskredse, politikredse, postdistrikter, regioner, retskredse og sogne.

 

Har du nogle specielle behov eller ønsker til din virksomhed, så kontakt os på tlf. 39 96 59 00 eller via geoinfo@geoinfo.dk.

Hos Geoinfo er vi i fuld gang med at udvikle SkoleGIS – en samlet pakke af software og undervisningsmaterialer til folkeskole og gymnasium.  I december fik vi tildelt 745.000 kroner til udviklingen af SkoleGIS. Midlerne er afsat til i første omgang at færdiggøre i alt 24 øvelser om temaer som pladetektonik, drikkevand, vindsystemer og CO2-udledning. 

Undervisningsmaterialerne bliver gratis for alle og vil senere på året – i takt med færdiggørelse -  blive gjort online tilgængeligt.

Læs mere om SkoleGIS.

Hvis du er interesseret i at høre mere eller kender du en lærer der kunne have interesse, så skriv til Jesper på jesperfn@geoinfo.dk

Vi har lavet nogle videoer, hvor du får nogle hands-on tips og tricks til den praktiske brug af ArcGIS.

 

Insights for ArcGIS - få indsigt i dine data

Brug Insights for ArcGIS til hurtigt og let at få indsigt i dine data med et brugervenligt drag and drop interface.

 

MapsForOffice - få data fra Excel i et online kort på blot 2 minutter

Videoen viser at det er lige så let at lave et kort i Excel, som det er at lave en graf. På blot 2 minutter kan data i Excel geokodes og publiceres til ArcGIS Online og videre indlejres på en hjemmeside.

Vi kan varmt anbefale kurset Indsamling og Håndtering af Feltdata, 6.-7. marts, som er en forlængelse af det gratis webinar af samme navn.

Du vil lære at planlægge og udføre feltarbejde mere effektivt, indhente feltdata med høj nøjagtighed, som understøtter beslutninger i realtid. Du vil også se hvordan du kan understøtte koordination og realtidssamarbejde mellem flere dataindsamlere.

Se hele kursusoversigten her.

Vi ønsker et Godt nytår til alle kunder og forretningsforbindelser. Vi ser frem til et spændende år 2018 og håber at du vil finde inspiration i vores første udgave af Geoinfo’s nyhedsbrev 2018.

De fleste er sikkert klar over at der ikke er de store ben i at lave og udstille Vector Tiles med de rette værktøjer, dvs. ArcGIS Pro og Enterprise. Opgaven er at lave symbolisering, inddeling, zoomniveauer osv. Geoinfo kommer til at udstille Vector Tiles til gavn og glæde for vores brugere som herved har hurtigere adgang til geografiske data. Skærmkortet fra Kortforsyningen bliver det første og forventes klar i januar 2018.

Test det selv her

Husk at melde dig til Årsmødet i Esri Brugerklub Danmark. Tilmelding skal ske til dortheE@geoinfo.dk inden den 18. januar 2018. Læs mere om arrangementet her.

Studerende se her: Vind gratis tur til Esri User Conference i San Diego

Deltag i Esri Young Scholars Program 2018, hvor Geoinfo og Esri belønner det bedste GIS-projekt for GIS-studerende, med en gratis tur til Esri User Conference I San Diego in juli.

Hvis du bliver udvalgt, kan du se frem til en enestående oplevelse på verdens største GIS-konference, hvor flere end 16.000 GIS-entusiaster fra hele verden mødes hvert år. Esri User Conference finder sted 9. – 13. juli 2018 – og alt er arrangeret og betalt af Geoinfo og Esri. Geoinfo og Esri dækker transportomkostningerne til og fra San Diego, deltagergebyr på brugerkonferencen, hotel samt diæter. Desuden vil Geoinfo sammen med dig lave et program, så du får mest ud af konferencen.

Læs mere og se hvordan du deltager i konkurrencen.

Geoinfo og COWI har pr. 1. januar 2018 indgået en 3-årig Esri Global Enterprise Agreement. Med denne aftale får COWI mulighed for at ekspandere brugen af ArcGIS-platformen bredt i organisationen for opgaveløsning, både i Danmark og internationalt. 

COWI og Geoinfo har i mange år haft et nært samarbejde, og ArcGIS har indgået i en række af COWIs projekter - fx den prisvindende løsning for Jammerbugt Kommune, med integration af nye tilflyttere. Her er ArcGIS fundamentet i et kortbaseret beslutningsstøttesystem for en bæredygtig planlægning.

Jesper Kaae Petersen, Markedschef i COWIs afdeling GIS og IT udtaler: "Vi arbejder med flere forskellige GIS-platforme, men med indgåelse af Esri Enterprise Agreement får hele organisationen nu adgang til én sammenhængende ArcGIS-platform, der effektivt understøtter hele processen fra indsamling og administration af data over analyse til præsentation og formidling. Det vil give os muligheder for at arbejde mere systematisk med data, samarbejde på tværs af afdelings- og landegrænser samt først og fremmest løse nye opgaver for vores kunder."

Søren Ellegaard, CEO i Geoinfo, glæder sig over den nye aftale med COWI og udtaler: ”Vi har set en stigende interesse for brugen af GIS indenfor de rådgivende ingeniører. COWI er én af de dominerende spillere i branchen, og med den nye Enterprise Agreement, vil de være godt rustet til at servicere deres kunder endnu bedre. Vi ser frem til, i fællesskab, at udvikle vores forretninger i de kommende år”.

For mere information kontakt Jan Juul Jensen på telefon 61 62 18 45 eller på janj@geoinfo.dk.

Fortæl om dit arbejde med GIS på Brugerkonferencen

Har du lyst til at vise nogle af de GIS-projekter du har arbejdet med, har du mulighed for at holde et oplæg på konferencen. Udvalgte oplægsholdere får 1.000 kroner i rabat på deltagelse i konferencen.

Studerende har gratis adgang én dag (begrænset antal). Som studerende er du naturligvis også meget velkommen til at sende et abstract.

Få information mere information og se hvordan du indsender et abstract her.

 

Bliv udstiller

Der er stadig ledige udstillerpladser. Vi forventer ca. 200 deltagere og mange beslutningstagere fra flere forskellige brancher, så der vil være rig mulighed for at vise Jeres virksomhed og projekter frem og for at netværke.

Læs mere om de forskellige udstillingspakker og tilmeld din virksomhed her:

Med Geoindsigt får du en række let tilgængelige online datasæt som altid er opdaterede, så du sparer tid og ressourcer til klargøring og dataopbevaring. Du minimerer også risikoen for, at du eller andre i din organisation anskaffer de samme data flere gange.

 

Kommune- og lokalplaner

Der er mange muligheder med Geoindsigt. Eksempelvis får du hurtigt overblik over de danske kommune- og lokalplaner, med frie grunddata fra Plansystem.dk. Se dét og alle de andre muligheder du har med Geoindsigt her.

Har du nogle specielle behov eller ønsker til din virksomhed, så kontakt os på tlf. 39 96 59 00 eller via geoinfo@geoinfo.dk.

Vi blandt andet anbefale kurset Migrating from ArcMap to ArcGIS PRO, 13.-14. marts. Her kan du lære det basale ved ArcGIS Pro og blive klædt på til effektivt at udføre mange forskellige opgaver i forbindelse med kortlægning, redigering, geoprocessing og analyse.

Hvis du vælger kurset Introduction to GIS using ArcGIS, vil du lære de fundamentale koncepter der er bag GIS-teknologien og geografiske data. Du vil se hvordan data analyseres og hvordan du deler kort og data. Kurset finder sted 16. - 17. januar og 20. - 21. marts. Se hele kursusoversigten her.

Hvis du er i tvivl om hvilket kursus, du skal vælge og har behov for sparring, så tag kontakt til Klaus Dons.

Dette gratis onlinekursus viser, at imagery ikke kun er smukke billeder, men information der understøtter beslutningstagning og bidrager til at spare penge og ressourcer. Ved hjælp af den nyeste GIS-teknologi vil du lære at fortolke og analysere billeder som er indsamlet med satellitter og droner.

Læs mere og tilmeld dig her.

 

Tak for nogle forrygende dage i Aalborg Key note speaker, Esris grundlægger og President Jack Dangermonds spændende indlæg om ‘The Science of Where’ satte tanker i gang, om hvordan GIS kan bruges i utallige sammenhænge overalt i verden.

Jack Dangermond brændte også igennem da han fortalte unge studerende hvad der skal til for at starte som selvstændig og blive succesfuld. 

Nåede du ikke omkring Geoinfo’s stand, kommer vi gerne ud til dig og viser demoen om ArcGIS Hub, som fremmer borgerindragelse og samarbejde mellem kommunale afdelinger, eller nogle af de andre spændende demoer som blev vist på kortdage.

Kontakt os på telefon 39 96 59 00 eller på geoinfo@geoinfo.dk.

Du har nok allerede nu sat kryds i kalenderen 15.-16. maj, og glæder dig til at deltage i den Danske Brugerkonference.

Fortæl om dit arbejde med GIS

Har du lyst til at vise nogle af de projekter du har arbejdet med, har du mulighed for at holde et oplæg på konferencen.  Brugernes bidrag er en stor og vigtig del af Den Danske Brugerkonference og alle typer oplæg er velkomne. Derfor får udvalgte oplægsholdere 1.000 kroner i rabat på deltagelse i konferencen.

Studerende har gratis adgang (begrænset antal) én dag. Som studerende er du naturligvis også meget velkommen til at sende et abstract.

Få information mere information og se hvordan du indsender et abstract her.

Bliv udstiller

Der er stadig ledige udstillerpladser. Vi forventer ca. 200 deltagere og mange beslutningstagere fra flere forskellige brancher, så der vil være rig mulighed for at vise Jeres virksomhed og projekter frem og for at netværke.

Læs mere om de forskellige udstillingspakker og tilmeld din virksomhed her:

Der var mange deltagere i webinaret og positive tilbagemeldinger. For dem der ikke fik set webinaret, er muligheden stadig åben her.

Geoinfo kåret til Danmarks næstbedste mindre IT-arbejdsplads 2017.

Administrerende Direktør Søren Ellegaard: ”Jeg er utrolig glad for og stolt over, at vi endnu en gang har modtaget den flotte pris som Danmarks næstbedste Mindre IT-arbejdsplads 2017. Hos Geoinfo tager vi arbejdsmiljøet meget alvorligt, og det er en del af vores strategi, at skabe de bedste rammer for vores medarbejdere”.

Det er tredje gang Geoinfo deltager i Great Place to Work’s medarbejderundersøgelse. Sidste år fik vi også en flot andenplads.

Torshavn Kommune har gennem en årrække ønsket at spille en større rolle i anvendelsen af GIS på Færøerne. Stedbestemt information og registrering i kommunen har indtil dette efterår været præget af en spredt indsats blandt enkelte medarbejdere i nogle få afdelinger. Teknologisk har indsatsen være koncentreret omkring CAD-systemer.

I foråret 2017 traf Tórshavn Kommune en beslutning om at opgradere og konsolidere brugen af geografisk information i kommunen. Valget faldt på Esri-platformen. Tórshavn Kommune og Geoinfo har derfor siden sommeren 2017 arbejdet intenst på at implementere en ny platform for kommunens GIS-anvendelse. Indsatsen har bestået af teknisk implementering af ArcGIS Enterprise-platformen, datakonvertering, uddannelse af GIS-brugere og GIS-administratorer samt implementering af en GIS-organisation i kommunen.

Torshavn Kommune står nu med en solid, skalérbar og toptunet GIS-platform, en Teknisk Forvaltning, hvor de fleste er klar til GIS samt en spirende GIS-organisation.

Hvis du vil høre mere, kan du kontakte projektleder Birna Abrahamsen, Tórshavn Kommune på +298 302125, eller projektleder Bjarne Falk, Geoinfo A/S.

En længe ventet nyhed fra Esri er nu en realitet: Insights for ArcGIS, Esri's data analytics workbench, er nu tilgængelig i ArcGIS Online.

Se de alle de seneste nyheder fra Esri her.

Med Geoindsigt får du en række let tilgængelige online datasæt som altid er opdaterede, så du sparer tid og ressourcer til klargøring og dataopbevaring. Du minimerer også risikoen for, at du eller andre i din organisation anskaffer de samme data flere gange. 

Geoindsigt giver dig en række kort og data, der kan bruges uanset om du allerede har en GIS-infrastruktur eller ej. Bruger du allerede nu ArcGIS kan du blive i platformens univers, og du kan bruge alle de apps, der følger med ArcGIS. Se nogle af de data og services vi tilbyder her. Har du nogle specielle behov eller ønsker til din virksomhed, så kontakt os.

Esri har et Lab, som konstant afsøger muligheder indenfor teknologien. Der lægges løbende nye projekter op, så det er en god idé at besøge labs.esri.com med jævne mellemrum. Husk, at d­­er udelukkende vises prototyper.

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du vil høre mere om nogle af prototyperne. 

Esri’s SDK indeholder en lang række funktionaliteter.  Faktisk er der så meget, at vi aldrig vil kunne komme rundt om det hele. Men en funktion, som er meget oppe i tiden, er Augmented Reality. Kort fortalt, kan du se dine data igennem telefonens kamera. Lidt ligesom Pokemon GO.

For at gøre opmærksom på denne teknologi, har Esri lavet en applikation i deres Lab som gør det muligt let at se dine data i Augmented Reality. Applikationen hedder AU Geo og du kan let sætte den op ved at følge denne vejledning.   

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du vil høre mere.

Er du interesseret i at arbejde med droner, men i tvivl om, hvordan du kommer i gang?

På Geoinfo’s Drone2Map-workshop, vil du lære at lave professionelle 2D og 3D grundkort med drone2Map. Drone2Map er markedets mest alsidige og brugervenlige program til at lave 2D og 3D GIS-produkter på få minutter, ud fra stillbilleder fra en drone.

Man behøver ikke at investere i bekostelige professionelle droner eller dyre uddannelsesforløb for at komme i gang. I princippet behøver du kun et kamera med indbygget GPS, en billig hobbydrone og en rulle gaffatape – så er du i gang. Programmet understøtter selvfølgelig også professionelle og fuldautomatiske droner.

Kom i gang allerede i dag:

Vi tilbyder også et skræddersyet introkursus i Drone2Map, 3D analyser, samt automatiseret billedbehandling af de nye GIS produkter, f.eks. objektbaseret klassifikation. Kontakt kursusansvarlig Klaus Dons, klausd@geoinfo.dk, tlf. 39 96 59 11.

Èt af de mange anbefalelsesværdige kurser er ’Field Data Collection and Management using ArcGIS’. Kurset finder sted 10. - 11. januar og 6. - 7. marts. Læs mere og tilmeld her.

”Putting ArcGIS to use across your organisation” er også et godt bud på et ”must-have-kursus”. Mere information her.

Selvom der stadig er nogle dage til jul, er dette sidste nyhedsbrev fra os i år. Derfor benytter vi lejligheden til at ønske alle kunder og forretningsforbindelser en rigtig glædelig jul og et godt nytår fra alle medarbejdere hos Geoinfo. Vi ser frem til et spændende år 2018 sammen med Jer.

Ses vi på Kortdage?

 

Ses vi på Kortdage?

Mød Geoinfo på vores stand G6, hvor vi står klar med interessante demo'er og viser nogle af de mange spændende projekter, vi har lavet sammen med vores kunder.

Esris grundlægger og President Jack Dangermond er Key note speaker på Kortdage. Han har et spændende indlæg om de allernyeste GIS-innovationer og han fortæller hvordan Esri fremmer samarbejdet og det indbyrdes engagement mellem det offentlige og borgere.

Geoinfo har to indlæg på Kortdage, som du ikke må gå glip af:

 

ARE YOU READY ROSKILDEEEEE!

Jan Juul Jensen fortæller hvordan Roskilde Festival sammen med Geoinfo bruger smarte GIS løsninger til at gøre festivalen endnu mere sikker, effektiv og bæredygtig for de 130.000 besøgende.

Læs mere

 

Native apps på få minutter på få minutter

Lars Engelsby Mosbech fra Geoinfo vil på Kortdage lave en native online og offline mobile app til crowdsourcing på få minutter - uden at skrive en kodelinje. Han fortæller også om de muligheder, der ligger i udvikling af native mobile apps anno 2017.

Læs mere

 

Hos Geoinfo håndterer vi de nye regler om Persondataforordningen professionelt, og har derfor indgået et samarbejde med et advokatfirma, med ekspertise i dette område. Det skal sikre, at vi overholder loven og vores forpligtelser.

Læs mere

Geoinfo har indgået samarbejde med BLOXHUB. Det er en non-profit innovations- og væksthub, grundlagt at Realdania. Formålet er at bidrage til en bæredygtig, global urbanisering gennem innovation inden for arkitektur, design, byggeri og byudvikling.

Vi ser frem til et godt samarbejde og glæder os allerede til det første arrangement i næste uge, hvor Jack Dangermond, sammen med Geoinfo mødes med en række spændende danske innovative virksomhedsledere for at udveksle erfaringer og idéer. Se mere her

Vidste du, at du kan abonnere på matrikler og bygninger som en ArcGIS Service? 

Med GeoIndsigt er data altid opdaterede og du slipper for vedligehold og opdatering. Du behøver du ikke at have data på din disk og da det er ArcGIS-format, kan det læses direkte i værktøjerne. Læs mere om Geoinsigt her.

 

Vil du vide mere, kan du kontakt Lars Elmkær Chwastek på 39 96 59 54 eller via larsec@geoinfo.dk.

I GEOINFOS VALGPAKKE kan borgerne med ”Tip en Valgplakat”, på deres mobiltelefon angive hvor der er valgplakater, som efter valget endnu ikke er nedtaget. Se her et eksempel på GEOINFO’s VALGPAKKE.

Vil du vide hvordan din kommune kan bruge denne og andre valgrelaterede services, så kontakt Karin Hultfeldt på karinh@geoinfo.dk eller på +45 24 28 39 72.

Nyt nummer af GIS i AKTION på gaden

Esri har samlet sin historie, vision og mission i en sætning, ’The Science of Where’. I bladet har vi samlet en række artikler, der alle giver deres bud på ’The Science of Where’. Fra Jack Dangermonds store visioner for GIS i en global sammenhæng, til vores mere lokale bud på ’The Science of Where’ i en dansk sammenhæng.

Du kan blandt andet glæde dig til at læse, hvordan Randers Kommune og Vordingborg Kommune har fået ny indsigt med ArcGIS og kan træffe bedre beslutninger og give bedre borgerservice.

Du kan også læse hvordan Grillen Group har succes med at bruge geografiske analyser i kampen for at finde nye investorer og ekspandere.

Hvis du bare ikke kan vente med at læse det nye nummer af GIS I AKTION, kan du allerede nu læse det online her.

Bliv udstiller på den danske Esri Brugerkonference 2018, hvor GIS-entusiaster fra Danmark, Grønland og Færøerne mødes for at få den seneste viden om ArcGIS-platformen og om Esri. På Brugerkonferencen får du mulighed for at møde kolleger og netværke, få faglig viden og se de mest innovative og spændende danske GIS-projekter. 

Læs mere om de forskellige udstillingspakker og tilmeld din virksomhed her.

Hvad har radio og geografi med hinanden at gøre?

radio.garden kan du høre live streamradio fra radiostationer overalt i verden – lige fra Danmarks radio P3, til radio Vladivostok i Rusland og Ichiban Radio i Japan.

At man samtidig kan se hvor radiostationerne er placeret på verdenskortet, er en sjov gimmick og et glimrende eksempel på hvordan GIS kan gøre mange ting mere relevante og interessante. Prøv selv – det er rigtig sjovt.

Husk GIS-dagen 15. november. Har I også lavet et GIS Dags-arrangement, så husk at registrere det på www.gisday.com.

Held og lykke med arrangementerne landet over.

Reservér allerede nu torsdag den 25. januar, hvor Årsmødet i Esri brugerklub Danmark finder sted.

Hvis du har arbejdet på et spændende projekt, eller har noget interessant at fortælle, så kan du få taletid.

Send en mail til Dorthe Esmark. dortheE@geoinfo.dk, eller ring på 61 55 58 03.

Vidste du, at du kan abonnere på højdemodeller som en ArcGIS Image Service?

Med GeoIndsigt er data altid opdaterede og du slipper for vedligehold og opdatering. Du behøver du ikke at have data på din disk og da det er ArcGIS-format, kan det læses direkte i værktøjerne. Læs mere om Geoinsigt her.

Vil du vide mere, kan du kontakt Lars Elmkær Chwastek på 39 96 59 54 eller via larsec@geoinfo.dk.

Har du behov for at undersøge hvilke fredninger eller andre begrænsninger der findes på en given lokalitet? I så fald har du brug for en konfliktsøgning.

Geoinfo har leveret konfliktsøgninger til en række kunder og det er en af de GIS-funktioner, der har bidraget til de største forbedringer af arbejdsgange i organisationer, såsom kommuner. Med få klik kan du få konkrete svar på spørgsmål om, hvilke forhold, man skal være opmærksom på, for en given lokalitet.

Løsningen udemærker sig ved at virke på tværs af hele Esri ArcGIS-platformen – ArcGIS Pro, ArcMAP, Portal, ArcGIS Online og Geocortex. Konfliktsøgningen konfigureres i ArcMAP og det er nemt at administrere. Der laves en fast konfliktprofil, der sikre en ensartet søgning hver gang. Konfliktsøgningen er rollebaseret – dit AD-login bestemmer konfliktsøgningsprofilen og dermed hvilke søgninger der skal laves.

Har du også behov for en konfliktsøgning så kontakt Gregers Nielsen på telefon 24 28 39 74 eller via GregersN@geoinfo.dk

Bliv udstiller på den danske Esri Brugerkonference 2018, hvor GIS-entusiaster fra Danmark, Grønland og Færøerne mødes for at få den seneste viden om ArcGIS-platformen og om Esri. På Brugerkonferencen får du mulighed for at møde kolleger og netværke, få faglig viden og se de mest innovative og spændende danske GIS-projekter.

Som udstiller vil du møde ca. 200 deltagere og mange beslutningstagere fra flere forskellige brancher, fx.:

 

 •     Kommuner
 •     Forsyningsvirksomheder
 •     Stat og Styrelser
 •     Rådgivende virksomheder (arkitekter og ingeniører)
 •     Forsvaret / Beredskabet
 •     Bank og forsikringsselskaber
 •     Transport

Læs mere om de forskellige udstillingspakker og tilmeld din virksomhed her:

Nyt gratis kursus fra Esri, hvor du kan se hvordan geografiske analyser hjælper virksomheder med at reducere omkostninger, øge indtjeningen og reducere risici.

Læs mere og tilmeld her.

Rambøll hædres med international pris på Esri User Conference i San Diego

Rambøll modtog den prestigefulde, internationale  Special Achievement in GIS Award for sit arbejde med brug af GIS. Prisen blev overrakt af Esris grundelægger og præsident, Jack Dangermond.

I konkurrence med 100.000 virksomheder globalt, modtog Rambøll prisen for sit arbejde med at udvikle og udbrede brugen af GIS i virksomheden. Det er kun syvende gang, at en dansk virksomhed modtager prisen. 

”Vi har implementeret Esris GIS platform globalt i organisationen på tværs af 35 lande, så alle vores medarbejdere i dag har adgang til GIS-platformen. Esris pris er en stor anerkendelse af vores indsats for at standardisere den måde, vi arbejder med GIS i hele organisationen og sammen med vores kunder. I dag bruger flere end 1.000 medarbejdere i Rambøll den samme GIS platform”, siger Bo Grave, innovations- og digitaliseringsdirektør i Rambøll i Danmark. 

Søren Ellegaard, adm. direktør i Geoinfo A/S, er meget tilfreds med, at netop Rambøll fik en pris i år. 

”Rambøll er et fyrtårn ingeniørbranchen og fortjener, om nogen dette års SAG Award. Ikke alene har Rambøll formået at udnytte store dele af ArcGIS-platformen. De har også været loyale talsmænd i GIS- og ingeniørkredse, hvor de har været gæstetalere på flere arrangementer, herunder de største danske GIS-konferencer. Rambøll har været i tæt dialog med Geoinfo i Danmark og Esri i USA, for at dele deres erfaringer og videreudvikle web-GIS-forretningsmodellerne til store ingeniørvirksomheder yderligere”. 

”Vores verden står overfor mange udfordringer i forbindelse med ekspanderende befolkninger, naturtab, miljøforurening og fortsat befolkningstilvækst i byerne. Skal vi imødegå disse udfordringer kræver det bedre planlægning og effektivisering. At Rambøll har påtaget sig denne udfordring som rådgivende ingeniører, ikke kun i Danmark, men på globalt plan, kan kun gøre én stolt. Rambøll deler Esris og vores vision om, at GIS kan være en del af løsningen på at skabe en bedre fremtid”, siger Søren Ellegaard.

 

Et kort siger mere end 1000 ord

GIS anvendes til analyse og visualisering af geografisk information. Med GIS kan man danne sig et overblik over data som infrastruktur, bebyggelse, vand, jordbundsforhold, bevoksning med mere. Kobling af data til et digitalt kort gør det muligt at afdække geografiske sammenhænge i data, og dermed kan hidtil ukendte mønstre fremtræde klarere og fremme kommunikationen. 

Rambøll bruger blandt andet GIS til at kortlægge grundvandet i Californien og hjælpe de californiske myndigheder med at få et bedre overblik over den tørkeramte stats grundvandsressourcer og dermed muligheden for at udnytte fersk grundvand i drikkevandsforsyningen.

Rambøll har også anvendt GIS til at kortlægge, hvor København lokalt er mest udsat for oversvømmelser i forbindelse med arbejdet på Københavns skybrudsplan, og er i gang med et lignende projekt i New York. 

I samarbejde med Energistyrelsen har Rambøll foretaget en kortlægning af praksis for behandling af projektforslag for kollektiv varmeforsyning i kommunerne. En spørgeskemarunde suppleret med data fra offentlige registre (OIS) visualiseres i Esribaserede WebGIS løsninger. I Rambøll Energi er ArcGIS Online en integreret del af de løsninger, der leveres til drift og vedligehold af fjernvarmenet. GIS giver overblik og værdiskabelse af fjernvarmeværkernes aktiver.

”Via ArcGIS Online har vi en åben platform, hvor vi kan dele informationer med kunder og borgere på vores projekter. Vi ser store muligheder for at udvikle platformen yderligere og have et fuldt integreret miljø, hvor vores folk i marken, vores folk på kontoret og vores kunder på en helt anden lokation kan dele geografisk information her og nu”, siger Bo Grave.  

Esris Special Achievement Award blev overrakt til Rambøll på deres årlige konference i San Diego den 12. juli, med 15.000 deltagere fra virksomheder og organisationer fra hele verden.

Tid til kursus?

Vi afholder ArcGIS Online and Ready-to-use-Apps, den 14. september 2017.

Hvis du er i tvivl om hvilket kursus, du skal vælge og har behov for sparring, så tag kontakt til Klaus Dons.

Se hele kursusoversigten her.

Ses vi til Kortdage?

Husk at melde dig til Kortdage 8.- 10. november. Igen i år er Geoinfo Guldsponsor på arrangementet. Du kan møde os på udstillingsområdet, stand nr. G6.

Gå ikke glip af Geoinfos indlæg på arrangementet. Med Roskilde Festival som omdrejningspunkt, får du perspektiver på Big Data, Smart City og bæredygtige forretningsmodeller. Lars Engelsby Mosbech fra Geoinfo har også et superspændende indlæg, der hedder Native apps på få minutter.

Se hele programmet her.

Efterårets Roadshows

Husk at holde øje med datoerne for efterårets Roadshows, hvor vi vil vise de seneste nye trends fra GIS-miljøet og fra Esris Brugerkonference i næste uge. Når datoerne er fastsat, vil du kunne se dem på vores hjemmeside og på LinkedIn.

Den Danske Esri Brugerkonference 2018

Sæt allerede nu kryds i kalenderen 15.-16. maj 2018. Her finder vores egen danske Esri Brugerkonference sted. Også til næste år, vil der være masser af indlæg om de seneste trends indenfor GIS, smarte GIS-løsninger, spændende tekniske workshops, brugerindlæg og meget mere. Du kan helt sikkert glæde dig til et par spændende dage i Korsør.

Esri User Conference 2017

I næste uge løber Esris User Conference af stablen i San Diego, Californien. Igen i år har man sammensat et fantastisk program, pakket med masser af spændende indlæg om den nyeste GIS-teknologi, workshops med innovative cases, brugergruppemøder og et galleri af unikke kort. Vi forventer en særlig festlig Danskeraften, for der er hele 80 tilmeldte.

Det bliver endnu engang en super professionel og lærerig konference, som vi glæder os til at fortælle mere om efter sommerferien.

Se det fulde program.

Bedre fælles overblik og dokumentation

Bravida har et samarbejde med Gribskov Kommune omkring vedligeholdelsen af kommunens gadebelysning. Dette indebærer alt fra udskiftning af pærer til registrering af lysarmaturer og installationsdatoer.

Tidligere har data været opdateret via håndskrevne noter fra teknikerne og ført ind i en access database. For at få bedre overblik over alle de enkelte elementer, er al data nu trukket ind i en fil geodatabase. Her er det blevet bearbejdet og tilføjet domæneværdier, for at øge brugervenligheden for den udførende tekniker, og til sidst publiceret op til ArcGIS Online.

Når der så bliver udskiftet en pære, kan den ansvarlige tekniker gå ind i hans Collector app og registrere ændringen med det samme. 

På denne måde bliver alt data vedligeholdt ved hjælp af ArcGIS Online og Collector app’en. Derudover har teknikerne fået en nem og effektiv løsning, til at dokumentere deres arbejde med.

Formålet er at sikre kvaliteten af data og registreringer samt at gøre det nemmere at overlevere opgaverne til andre medarbejdere.

(Nyhed, juni 2017)

Museums GIS-seminar den 15. maj 2017

Geoinfo afholdt museums GIS-seminar i Biografteateret på Nationalmuseet den 15. maj 2017.

Hvis du ikke havde mulighed for at deltage, men er nysgerrig efter, hvordan arkæologer og museer kan få glæde af ArcGIS-platformen, kan du se en optagelse af webinaret her: 

https://www.youtube.com/watch?v=ZvMb6VrJhkE

På seminaret fortalte arkæologerne Per Lekberg og Nicholas Nilsson fra Sandby Borg i Kalmar, om deres brug af ArcGIS til deres udgravninger.

Derudover viste Geoinfo eksempler på, hvordan arkæologer kan bruge de forskellige elementer i ArcGIS platformen til forskellige arbejdsopgaver. 

Du kan læse mere om brug af ArcGIS i forbindelse med udgravningerne på Sandby Borg i GIS i Aktion: https://issuu.com/informigis/docs/gis_i_aktion_for__r_2017/8

(nyhed, maj 2017)

Bedre overblik over Movia’s chaufførfaciliteter

Hos Danmarks største trafikselskab Movia, er der ca. 450 buslinjer, der betjenes af endnu flere chauffører.

Da chaufførerne tilbringer hele dagen på farten, har de i hele Movias område (Sjælland, Møn, Lolland og Falster) behov for pausefaciliteter, så chaufførerne kan komme på toilettet, afholde frokost med mere under ordnede forhold.

Med så mange buslinjer kan det være svært, både for medarbejdere i Movia samt for operatører og chauffører, at holde styr på, hvilke faciliteter, der er hvor. Og det er trods alt dejligt at vide, hvor i området de 136 faciliteter er, når man trænger til en pause mv.

Til dette formål har Movias Byggeteam fået lavet to app’s i Esri’s Web AppBuilder. Den ene app gør det muligt for medarbejdere i byggeteamet at registrere, hvor faciliteterne er placeret, samt at indtaste informationer om ansvarlig, hvor mange der er plads til osv.

Den anden, som er en kigge-app, er beregnet til medarbejdere (trafikplanlæggere, køreplanlæggere og kontrollører) samt til driftsfolk og chauffører hos operatørerne.

På denne måde kan der eksempelvis i planlægningen af nye linjeforløb tages hensyn til placeringen af eksisterende chaufførfaciliteter, operatørerne får et bedre overblik og chaufførerne får forbedret deres arbejdsvilkår på en moderne og smart måde.

(Nyhed maj 2017)

Integration mellem Sharepoint Online og ArcGIS

Geoinfo har gennemført et projekt for Aarsleff med integration mellem Sharepoint Online og ArcGIS feature service.

Kunden anvender begge systemer, og havde et behov for at få synkroniseret data mellem systemerne da data kom fra flere forskellige kilder. Oprindeligt blev dette arbejde løst ved manuel indtastning. Der var derfor et ønske om at automatisere processen for at spare tid og mindske antallet af fejlindtastninger.

Løsningen anvendes i dag på elektrificeringen af jernbanestrækninger, hvor kunden i dag anvender en blanding af ArcGIS og Sharepoint Online til at styre processen med leverancer og etablering af pælefundamenter og montering af master til køreledninger.

Brugerne i marken anvender Esri Collector App til at registrere fremdrift samt dokumentation af udført arbejde. Samtidig har medarbejdere behov for at kunne lave opdateringer af data i Sharepoint Online, som så skal være tilgængeligt i marken.

Løsningen kører på Aarsleffs server som en windows service og står for synkroniseringen mellem de to systemer. Opsætningen af hvad der skal synkroniseres styres via en konfigurationsfil. Her styres bl.a. hvilken vej synkroniseringen går:

Sharepoint Online -> ArcGIS

ArcGIS -> Sharepoint Online

ArcGIS <-> Sharepoint Online (seneste ændring vinder)

Kunden har derfor fuld kontrol over opsætningen, og kan selv ændre denne undervejs i projektet. De vil også hurtigt kunne anvende synkroniseringen til på andre features, det kræver blot en ændring i konfigurationsfilen.

(Lagt på primo marts 2017)

ArcGIS 10.5 = ArcGIS Enterprise

Januar: ArcGIS 10.5 er frigivet og med frigivelsen af 10.5 skifter ArcGIS Server også navn – fremover hedder det ArcGIS Enterprise.

ArcGIS Enterprise rummer alt det der skal til for at du kan drifte en GIS-infrastruktur i dit eget miljø – med ArcGIS Enterprise kan du også vælge at lade GIS-infrastrukturen blive hostet online i skyen via Amazon Web Services og Microsoft Azure.

Med ArcGIS Enterprise er der særligt tænkt på at gøre det nemmere at samarbejde og dele information på tværs af afdelinger. Det betyder også, at det med ArcGIS Enterprise 10.5 er blevet endnu nemmere at brede GIS ud til flere brugere i organisationen og det er blevet nemmere at arbejde med mange forskellige typer af distribuerede data.

ArcGIS Enterprise giver dig bedre analysemuligheder

ArcGIS GeoAnalytics Server gør det muligt at analysere spatiale ændringer over tid på en betydeligt hurtigere måde ved at bruge datakraft fra distribuerede maskiner.

Med ArcGIS ImageServer kan du bygge dine egne analyse og arbejdsgange til at administrere dine billed-/rasterdata – processeringen er hurtig og beregnet til at håndtere store datasæt.

ArcGIS GeoEvent Server giver dig mulighed for at oprette forbindelse til og bruge live data feeds fra både sensorer og enheder og feeds fra sociale medier.

Du kan se mere om ArcGIS Enterprise hos Esri.

Se videoer fra EsriUC 2016 Plenary Session

I år er næsten 15.000 mennesker samlet i San Diego i sidste uge af juni til verdens største GIS event, Esri Internationale Brugerkonference.

En stor del af personalet fra Informi GIS og omkring 50 danske Esri-brugere er også i San Diego for at samle mere viden og netværke.

Er du ikke med i år, så prioritér det gerne næste år.

Du kan se videoer fra dette års Plenary Session her.

ArcGIS Earth - din helt egen globe

ArcGIS Earth er din egen interaktive globe, der giver dig alle dele af verden og giver dig mulighed for at arbejde med forskellige 3D og 2D formater som fx. KML, KMZ, shapefiler, webservices mm.

Du kan downloade ArcGIS Earth her.

ArcGIS Earth er nemt og intuitivt at arbejde med og er et godt værktøj for brugere, der ikke nødvendigvis har den store GIS erfaring. Du kan visualisere data på globen, markere områder, måle afstande og arealer og tilføje noter. Dermed er det et godt samarbejdsværktøj og effektivt når man skal dele eller formidle viden til medarbejdere og interessenter i et projekt.

ArcGIS Earth er fuldt integreret med ArcGIS platformen.

Download ArcGIS Earth gratis her.

Se video fra præsentationen af ArcGIS her.

Læs Esris pressemeddelelse om ArcGIS Earth her.

10 ting du ikke vidste om ArcGIS Online

Vidste du, at ArcGIS Online er din adgang til ArcGIS Pro, der giver dig gode muligheder for at arbejde med 2D og 3D data. At ArcGIS Online stiller en lang række udvikler-værktøjer til rådighed og at der bliver stillet stadig flere analyse værktøjer til rådighed. Se mere om ArcGIS Online her.

Analyse og visualisering af befolkningsdata

Gentofte Kommune fik en fortjent 1.-plads ved dette års Internationale Esri User Conference i San Diego. De blev belønnet med den højst mulige placering for deres arbejde med at analysere og visualisere befolkningsdata fra 2004-2015 i ArcGIS Pro. Du kan se et af deres informative kort på Esris hjemmeside her:

Derudover blev store dele af det arbejde, som ligger bag præsentationen i Map Gallery, anvendt af Lauren Bennet i en Technical Workshop omkring Spatial Data Mining og Cluster Analysis på årets brugerkonference.

For beslutningstagere og analytikere i Gentofte Kommune er det af stor betydning at få indsigt i, hvordan befolkningsudviklingen og sammensætningen er i kommunen. På den måde kan kommunens ressourcer anvendes optimalt. ”I Gentofte kommune arbejder vi meget med denne type spatiale analyser og er meget stolte over, at vores arbejde også bliver anerkendt internationalt” fortæller Rasmus Holm, Afdelingsleder for GIS og BI i Gentofte Kommune.

Der er brugt Space Time Cubes og Emerging Hot Spot Analysis i ArcGIS Pro. Det kan du læse mere om her.

Du kan prøve ArcGIS Pro her, hvis du ikke allerede er kommet i gang.

Geoinfo på Offentlig Digitaliseringskonference

Geoinfo deltog med to repræsentanter ved Dansk IT’s konference: "Offentlig digitalisering" i Århus Musikhus 22. til 23. marts.

”Vi blev bestemt ikke skuffede” udtaler Mads Schondel-Andersen, og fortsætter ”Konferencen har naturligvis en stor bredde, men mange af de udfordringer, som det offentlige står med i dag, har vi faktisk flere løsninger på i GIS-branchen. Vores udfordring er at få dem i tale og bidrage i dialogen og derfor er en konference som denne ideel til formålet”.

1.500 repræsentanter fra stat, kommuner, regioner og erhvervslivet mødtes for at diskutere digitaliseringen af den offentlige sektor. ”Digital Transformation, Internet of Things, Business Intelligense og Smart Cities er nogle af tidens hotteste omdrejningspunkter når det gælder offentlig digitalisering” supplerer Søren Ellegaard.

”Behovene er store og vi har så meget at byde på – det er jo netop det moderne SmartGIS er lavet til at hjælpe med. Bevares, vi kan fortsat levere systemer til registrering, opbevaring og vedligehold af alverdens registre og udstilling af alverdens data på informative tematiske kort, men moderne GIS er jo en super platform for de nævnte temaer. Vores udfordring er blot at få sat fokus på det over for potentielle samarbejdspartnere og brugere”.

Professor Pernille Kræmmergaard, Aalborg Universitet og direktør for Digitaliseringsinstituttet, deltog i en paneldebat om ”Topledelsens kompetencer og involvering i digitaliseringen” sammen med et par kommunale topchefer. Hun var desuden en af mødets bærende kræfter både i planlægningen og som sessionsleder under mødet. Vi har fået Pernille til at kigge forbi vores egen Esri brugerkonference i år og hun bidrager med både en keynote og en workshop.

Vi glæder os til at præsentere hende for jer!    

Se mere her om Esri Brugerkonferencen 2017

(Nyhed, ultimo marts 2017)

ArcGIS 10.5 = ArcGIS Enterprise

ArcGIS 10.5 = ArcGIS Enterprise
Januar: ArcGIS 10.5 er frigivet og med frigivelsen af 10.5 skifter produktet ArcGIS for Server også navn – fremover hedder det ArcGIS Enterprise.

Når du køber ArcGIS Enterprise får du nu alt hvad du behøver for at deployere dit eget Web GIS. ArcGIS Entreprise indeholder således alle følgende softwarekomponenter: ArcGIS Server, Portal for ArcGIS, ArcGIS Data Store og ArcGIS Web Adaptor.

Du kan vælge om du vil drifte en GIS-infrastruktur i dit eget miljø – men du kan også vælge at lade GIS-infrastrukturen blive hostet online i skyen via Amazon Web Services og Microsoft Azure.

Med ArcGIS Enterprise er der særligt tænkt på at gøre det nemmere at samarbejde og dele information på tværs af afdelinger. Det betyder også, at det med ArcGIS Enterprise 10.5 er blevet endnu nemmere at brede GIS ud til flere brugere i organisationen og det er blevet nemmere at arbejde med mange forskellige typer af distribuerede data.

ArcGIS Enterprise giver dig bedre analysemuligheder

 • ArcGIS GeoAnalytics Server gør det muligt at analysere spatiale ændringer over tid på en betydeligt hurtigere måde ved at bruge datakraft fra distribuerede maskiner.
 • Med ArcGIS ImageServer kan du bygge dine egne analyse og arbejdsgange til at administrere dine billed-/rasterdata – processeringen er hurtig og beregnet til at håndtere store datasæt.
 • ArcGIS GeoEvent Server giver dig mulighed for at oprette forbindelse til og bruge live data feeds fra både sensorer og enheder og feeds fra sociale medier.

Du kan læse mere om ArcGIS Enterprise hos Esri.

ArcGIS Desktop

ArcGIS Desktop refererer ikke til én bestemt applikation, ArcGIS Desktop er navnet på en suite af applikationer, der inkluderer ArcGIS Pro, ArcMap, ArcCatalog med mere.

ArcGIS Pro

ArcGIS Pro er et tidssvarende GIS, der gør det nemmere at løse dine udfordringer i forhold til at visualisere og analysere dine data, processere billeder, arbejde med data management og det er også nemmere at integrere andre datakilder og arbejde med data i ArcGIS Pro.

ArcGIS Pro 1.4 indeholder dermed mange flere værktøjer til at håndtere store mængder data og det er også blevet nemmere at dele data med resten af organisationen.

ArcMap - verdens mest brugte GIS

ArcMap 10.5 indeholder flere nye værktøjer, forbedret funktionalitet og en række toolboxes, der letter dit arbejde i forbindelse med dataanalyser, kartografi, data management, redigering, netværksanalyser, spatial statistics mm.

Du kan læse mere om ArcMap 10.5 her.
Du kan læse mere om ArcGIS Pro her


ArcGIS Online - samarbejdsplatform til kortlægning, visualisering og analyse

Med decemberrelasen er der kommet en række nyheder i ArcGIS Online. Blandt andet er der kommet mere avanceret GIS-funktionalitet, flere forbedringer i brugergrænsefladen og flere bedre måder at håndtere din konto og dele data på.

Vector Tiles er ikke længere i beta og der er nu 9 stk. Vector Tile baggrundskort baseret på data fra  kommercielle, offentlige og åbne kilder. Kartografien omfatter mørkegrå og lysegrå baggrundskort, tre variationer af vejkort, terrænkort, topografisk kort mv

Du kan læse mere om ArcGIS Online her.

(Lagt på primo marts 2017)

Apps til Kolding Kulturnat

GIS Manager Marianne Reibke Thorsen og GIS teamet i Kolding Kommune har lavet et par lækre applikationer til Kolding Kulturnat, der løber af stablen 26. august.

Begge kort er opdelt efter genrer, så man kan gå målrettet efter f.eks. musikalske oplevelser, sjove oplevelser for ungerne eller muligheder for at kridte danseskoene.

Det ene interaktive kort er primært tænkt til PC eller tablet - se det her.

Det andet er tænkt til mobilen og kan også scannes via QR-koder - du kan se det kort her.

App'en til mobilen kan lokalisere ens placering i kortet og viser lokalitet og tidspunkt for alle aktiviteter, så det er nemt at finde vej mellem aktiviteterne - og se hvilke aktiviteter, der er i nærheden.

De to kort er lavet som henholdsvis StoryMap og i WebAppBuilder.

Indsamling af data i felten

Zenocollector er resultatet af et samarbejde mellem Leica og Esri. Med Zenocollector får du et præcise fra felten data direkte ned i databasen. Du kan læse mere om Zenocollector her.

Tilmeld dig

Tilmeld dig Den Danske Esri Brugerkonference og se, hør og lær, hvordan du kommer frem til de bedste løsninger hurtigst. Kom også gerne med ideer til abstracts og workshop-temaer. Se mere her.

Hvilken app bruger du hvornår?

Som ArcGIS bruger har du adgang til en række apps, der er klar til brug.

Men hvilken bruger du til at dele kort og data med andre interessenter, hvilken bruger du til crowdsourcing og hvilken bruger du til data editering?

Esri giver dig et overblik og et par gode råd med på vejen her.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du vil vide mere.

Powel og 3-GIS med fibernetløsning

Powel Danmark annoncerer, at de har underskrevet aftale med amerikanske 3-GIS om, at være eneforhandler af den Esri-baserede fiber dokumentationsløsning for deres kunder i det danske marked.
Du kan læse hele pressemeddelelsen fra Powel her.

Ny bog om ArcGIS med eksempler og online undervisning

Esri har udgivet The ArcGIS Book.

Bogen er rettet mod to målgrupper. Dels alle de GIS professionelle, der igennem årene har været med til at løfte teknologien og brugen af GIS til det niveau vi befinder os på nu.

Den anden målgruppe er en bredere vifte af personer, der arbejder med web-teknologier, web-design, informations-arbejdere og andre, der kan have glæde af at lære mere om GIS og bruge det i deres daglige arbejde.

Bogen rummer en masse eksempler på brugen af GIS og et Online-kursus, så man efter hvert kapitel kan kaste sig over noget undervisning. Når man er færdig med bogen og har løst alle opgaverne har man fået et rigtig godt kursus i brugen af GIS med fokus på ArcGIS Online.

Du kan komme i gang med bog og opgaver her.

Crowd Payback - Få et praj i Kolding kommune

I de sidste år, hvor flere kommuner har indført "Giv et praj”-løsninger i stor stil var det udtryk for, at de kommunale budgetter var stramme.

Kommunerne bad offentligheden om hjælp til en del opgaver, som blot handlede om at være opmærksomme borgere – også kaldet Crowd Sourcing. Borgerne tog løsningerne til sig. Der blev indberettet huller i vejen, defekte bænke, bjørneklo og meget mere – stor succes for både borgere og kommuner.

Nu betaler Kolding Kommune tjenesten tilbage, med en omvendt løsning: Som borger kan man på kommunens hjemmeside oprette en agent, der fortæller dig, hvis kommunen har planer, høringer eller andre nyheder for et område, som du selv vælger – f.eks. dit lokalområde. Derefter giver kommunen borgerne et praj om de lokale nyheder, de bør være opmærksomme på.

"Få et praj"-løsningen er en fordel både for borgerne og kommunen. Kommunen sparer penge ved at kunne kommunikere direkte til de relevante og tilmeldte borgere Og borgerne får ved hjælp af denne service direkte besked, i stedet for selv at skulle holde øje med offentlige lokalplanforslag m.m. i lokale tidsskrifter. 

Du kan se løsningen på Kolding Kommunes hjemmeside www.kolding.dk

Er du blevet blevet nysgerrig, kan du kontakte projektleder Bjarne Falk på mail eller på tlf: 3996 5900.

(Nyhed, ultimo marts 2017)

Esri anerkendt som nr. 1

Esri er blevet anerkendt i en ny undersøgelse fra Forrester som den førende leverandør i kategorien Geospatial Analytics Tools and Platforms.

Forrester skriver blandt andet: “Esri is an authoritative standard for GIS and continues to innovate. Esri’s consistent and constant focus on serving the GIS market for decades has matured into a platform with some of the most extensive capabilities for capturing spatial data and the analysis, presentation, and delivery of spatial insights.”

Du kan se hele pressemeddelelsen fra Esri her.

Grønland har indgået en ELA med Geoinfo

Med Naalakkersuisut - Asiaq (Grønlands forundersøgelser) som underskriver er der indgået en 3-årig Enterprise License Agreement som dækker alle de offentlige institutioner i Grønland.

Jan Schultz Adolfssen fra Råstofdepartementet beskriver værdien af aftalen som, at med en ELA "vil institutioner her i Grønland i højere grad benytte Esri ArcGIS Desktop og Online i stedet for de nuværende GIS og CAD løsninger. Det vil muliggøre en samlet løsning for de offentlige institutioner baseret på en enkelt platform".

De offentlige institutioner i Grønland løser mange forskelligartede opgaver - ArcGIS Platformen er derfor en god løsning og Geoinfo er klar til at understøtte disse opgaver teknologisk i samarbejde med brugerne.

Geoinfo er officiel Partner på Roskilde Festival.

Vi har i samarbejde med Roskilde Festival hjulpet til med at skabe et godt overblik over festivalområdet ved hjælp af forskellige kortløsninger.

Der har i første omgang været tale om kortløsninger, der har været med til at optimere arbejdsprocesser internt for Roskilde Festival.

Harddisken fra P1 var forbi Roskilde Festival og lave et indslag om de dataspor festivaldeltagerne sætter, når de bevæger sig rundt på festivalen med deres mobiltelefoner.

Du kan finde indslaget via dette link, der fører til DR's hjemmeside.

Nyheder i ArcGIS Online

ArcGIS Online udvikler sig fortsat med ny funktionalitet og opdateringer.

Her er tre af de seneste nyheder, som vi mener har stor betydning.

 • I Web AppBuilder for ArcGIS vil en ny workflow widget gøre det muligt at kommunikere mellem forskellige widgets og derved bruge et output fra en widget som input i en anden widget.
 • I Operations DashBoard for ArcGIS vil udviklere kunne skabe nye widgets og andet funktionalitet med ArcGIS API for Javascript. 
 • Som administator vil du kunne opdatere og redigere i andres web kort, applikationer og dashboard ved at skabe en gruppe, hvor du tillader andre at opdatere indholdet delt i gruppen. Dette er brugbart i situationer hvor flere personer samarbejder omkring opdatering af fx en applikation.

Du kan se en komplet liste over det seneste nye her.

Søg på siden