Vil du være GIS Ambassadør?

Hvis du vil være GIS Ambassadør, så udfyld venligst nedenstående formular og skriv i Besked-feltet, at du gerne vil være GIS Ambassadør.

Felter markeret med skal udfyldes

 Navn:
Organisation:
Telefon:
 Email:
Besked:

SkoleGIS

Hos Geoinfo er vi i fuld gang med at udvikle SkoleGIS – en samlet pakke af software og undervisningsmaterialer til folkeskole og gymnasium.

Siden august 2017 har Esris ArcGIS Online- platform været gratis for alle europæiske uddannelsesinstitutioner med studerende i alderen 4-18 år. Som supplement til den gratis software, er Geoinfo, i samarbejde med henholdsvis Geografforbundet og Geografilærerforeningen, i fuld gang med at udarbejde konkrete undervisningsøvelser der skal gøre det let og overskueligt for lærere at kaste sig ud i anvendelsen af GIS. Dette samarbejde udmøntede sig tilbage i august ’17 i en ansøgning til undervisningsministeriets udlodningspulje.

I december fik vi tildelt 745.000 kroner til udviklingen af SkoleGIS. Midlerne er afsat til i første omgang at færdiggøre i alt 24 øvelser om temaer som pladetektonik, drikkevand, vindsystemer og CO2-udledning. Undervisningsmaterialerne bliver gratis for alle og vil senere på året – i takt med færdiggørelse -  blive gjort online tilgængeligt.

SkoleGIS-konsulent hos Geoinfo Jesper Fogt Nielsen udtaler: ”Målet er intet mindre end at revolutionere geografifaget. Personligt elsker jeg atlas og jeg ser GIS som et rigtigt stærkt supplement hvor elever kan udarbejde deres egne digitale kort. Via visualiseringer af komplekse fænomeners sammenhænge, opstår  muligheden for en dybere forståelse af den verden vi lever i - lokalt og globalt. Viden og forståelse for de udfordringer som kloden står overfor, er første skridt i at tage hånd om eksempelvis klimaforandringer. Det håber jeg at GIS kan bidrage til på den lange bane”.

 

Vil du høre mere

Hvis du er interesseret i at høre mere eller kender du en lærer der kunne have interesse, så skriv til Jesper på: jesperfn@geoinfo.dk.

Bliv GIS-Ambassadør

Vi har brug et stærkt netværk af GIS-Ambassadører til at assistere i skoleklasser rundt omkring i landet. Læs mere her...

En god dag med Birkerød Gymnasium

Vi har i mange år været aktive med at tage ud til folkeskoler og gymnasier og givet elever og lærere en hjælpende hånd, når der skulle bruges GIS i undervisningen.

Vi har blandt andet været på Birkerød Gymnasium og lavet et projekt om indsamling og analyse af jordprøver.

Vi har også haft et projekt om foto-dokumentation og analyse af graffiti i Vangede sammen med Munkegårdsskolen.

Dette er typisk foregået på GIS Dag. Omdrejningspunktet for projekterne har været at involvere og engagere eleverne og at lære dem mere om geografi på en sjov og uformel måde – langt væk fra klasselokalet.

Ofte har det også været i tværfaglige forløb, hvor vi er blevet inddraget i en del af forløbet, fordi vi kunne være behjælpelige med viden om geografi og teknologi.

En god dag med Munkegårdsskolen i Vangede

Søg på siden