DEK23
DANSK ESRI KONFERENCE 2023
9. - 10. MAJ - ODENSE
Alle indlæg
Indlæggene opdateres løbende, så hold øje med siden her.
Nyheder og fifs til ArcGIS Pro
Esris desktop GIS flagskib ArcGIS Pro er efterhånden nået til version 3.2.x og med de seneste releases er der kommet et væld af nye funktionaliteter og tools.
Tag med os på en rejse igennem ArcGIS Pro landskabet og få de nyeste tips og tricks, der kan gøre din hverdag lettere.
Vi vil bl.a. komme ind på opdateringer til arbejdet med databaser, justering af interfacet, værktøjer til solenergi beregning og meget mere.
Nyt på ArcGIS Enterprise & Enterprise Road Ahead
ArcGIS Enterprise er helt central i ArcGIS-platformen hos de fleste af de danske organisationer, der anvender ArcGIS. Derfor er nyheder om udviklingen af ArcGIS Enterprise naturligvis også vigtige. Så kom og deltag, når Geoinfo sammen med ESRI præsenterer de vigtigste nyheder i de seneste versioner af ArcGIS Enterprise. Vi ser også fremad, på den funktionalitet som vi kan vente os i kommende versioner.
Når GIS og geodata er en stor del af hverdagen i en organisation, så bliver der formentlig spekuleret i, hvordan man på en let og smart måde kan dele, udstille og samarbejde om kort og data. Data er en del af flere processer fra indsamling til analyse til læseren og skifter hænder mindst lige så ofte. Hvis man er en større organisation, som ofte samarbejder og deler viden og data på tværs af organisationer, afdelinger eller andre interessenter, kan det være fordelagtigt at se på organisations geospatiale infrastruktur. Netop ArcGIS Hub har fokus på at lette arbejdsbyrden og strømline processerne, hvis man skal dele og udstille data både internt og eksternt og det er ovenikøbet intuitivt at betjene og enkelt at opsætte.
Administration af ArcGIS Enterprise er mange ting. Emnet berører både organisering af indhold, brugerstyring samt sikring af stabil drift og god performance. Dertil kommer, at der de seneste år har været mere fokus på sikkerhed. Vi kommer igennem de erfaringer, som Geoinfo har med administration af disse områder, og præsenterer værktøjer, som vi i den forbindelse har gode erfaringer med.
COWI DocGenius til Grøn Gas Lolland Falster
Oplægget vil gennemgå de udfordringer og problemer som har været løst med ESRI og smart databehandling i projektet
COWI har bistået Energinet med at udarbejde Ekspropriationsmateriale forud for ekspropriation til en ny gasforbindelse til Lolland og Falster. Projektet består af en 116 km lang forsyningsledning som Energinet og Evida anlægger sammen. I projektet har vi behandlet ca. 240 ejendomme. Baggrunden er at sukkerfabrikkerne skal overgå til en ny energiform.
Ekspropriationsmateriale består af en række lovbestemte dokumenter og planer, som skal udarbejdes forud for ekspropriationsforretningerne. En arealfortegnelse er et dokument som på skematisk vis angiver hvilke arealer der eksproprieres fordelt på ejendomme og berørte jordstykker. Dette har før været udført manuelt med indtastning af arealer og andre data. COWI har til dette formål udviklet en automatiseret komponet som trækker data direkte fra en GIS model udviklet i ArcgisPRO. Tilføjelsen af den generiske komponent har haft en positiv indvirkning, da det har muliggjort hurtig integration af projektændringer i materialet og har forbedret arbejdsgangene forbundet med udarbejdelsen.
Til at generere planer og kortbilag har vi benyttet Mapseries funktionen som har fungeret virkelig godt. Der er produceret strækningsplaner, oversigtskort, kortbilag til ejendommer samt kortbilag iforbindelse med tilbagelevering af de eksproprierede arealer.
For at støtte op om tilsynet af selve anlægsaktiviteter har vi udviklet en survey123 skabelon som er tilpasset 8 forskellige fagdiscipliner. Dette arbejdet startede under Baltic Pipe projektet og Energinet har siden brugt det på mange projekter. Via en række fagtilpassede webkort kan de enkelte fagdiscipliner hurtigt danne sig et overblik over projektet og planlægge deres fagtilsyn i marken.
Det har igennem projektet vist sig særdeles effektivt at have data hostet på en database som kunne understøtte forskellige funktioner. Der har ikke været tunge IT udviklinger i projektet da de fleste behov har været dækket til fulde af standard funktioner i ESRI.
Spørgsmål til konferencen?
Ring på +45 39 96 59 00 eller udfyld nedenstående formular. Vi kontakter dig hurtigst muligt.
Har du problemer med at sende formularen, kan det skyldes, at du ikke har givet tilladelse til, at vi må modtage dine data. Du giver tilladelse ved at klikke på det runde blå ikon nederst i venstre hjørne og vælge 'Accepter alle', eller som minimum slå 'Funktionel' til.