DEK25

Dansk Esri Konference 2025

13. - 14. MAJ - ODENSE

Tilmeld

Alle indlæg

Indlæggene opdateres løbende, så hold øje med siden her.

Kristian Birchvald-Jensen

Bikki Geisler

GIS-udvikler, Geoinfo

Simone Lorange-Jensen

Robert van Gilst

Senior GIS-udvikler, Geoinfo

Byg din første widget i ArcGIS Experience Builder med TypeScript og React 

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger TypeScript og React til at udvikle din første widget i ArcGIS Experience Builder.
Vi guider dig gennem de grundlæggende trin og viser dig samtidig, hvordan du
debugger din widget effektivt, så du får en bedre udviklings- og fejlretningsoplevelse.


Bemærk: Dette oplæg dækker to sessioner. Vi anbefaler, at du deltager i begge for at få det maksimale udbytte af emnet.


Del 1

  • Experience Builder
  • Experience Builder - Developer Edition
  • Technology stack
  • Setup af udviklingsmiljø
  • Demo

Del 2

  • Demo - fortsat
  • Deploy
  • Trips & Tricks
  • Ressoucer

Kristian Birchvald-Jensen

Julie Egholm Dyrberg

GIS-konsulent, Geoinfo

Simone Lorange-Jensen

Zacharias Jacobsen

Vildt- og naturkonsulent

Danmarks Jægerforbund

I takt med øget fokus på bæredygtighed og vildtforvaltning er der behov for at optimere måden, hvorpå jægere indberetter deres nedlagte vildt. Traditionelle metoder kan være tidskrævende og mangelfulde, og derfor er der et behov for en digital løsning, der både er brugervenlig og effektiv, samtidig med at den overholder gældende databeskyttelsesregler.


Du vil blive præsenteret for en digital løsning, der benytter Survey123 som værktøj til indberetning af nedlagt vildt. Løsningen giver jægerne mulighed for hurtigt og nemt at registrere de dyr, de har nedlagt, og samtidig får jægerne, myndigheder og forvaltningsorganer indsigt i dataene via et Dashboard.

Kristian Birchvald-Jensen

Bijan Taheri

GIS-konsulent, Geoinfo

Den nye Metadata Editor i ArcGIS Platformen

Esri har lanceret en ny Metadata Editor til både ArcGIS Online og ArcGIS Enterprise (fra version 11.3). Den nye editor gør det både nemmere og mere intuitivt at tilføje og redigere metadata, hvilket sikrer bedre datakvalitet og en mere strømlinet arbejdsproces.

Der er desuden planer om at udvide funktionaliteten til ArcGIS Pro, så du i fremtiden kan opdatere metadata ét sted – og få ændringerne til at slå igennem på tværs af hele platformen.

Kristian Birchvald-Jensen

Anastasiia Savchenko

Business Development Manager, Esri

How to use GIS to make spatially informed decisions

In an era marked by unprecedented political, economic, and social challenges, infrastructure companies are at a crossroads. The rapid advancement of technology and IT trends has drastically reshaped the landscape in which these companies operate. Fundamental rethinking of traditional business practices are necessary. Geospatial approach can help to transform Enterprise landscape ultimately positioning infrastructure companies for sustainable success in a rapidly changing business. The presentation will focus on showcasing how the geographic approach can effectively reveal patterns, solve problems, and enhance collaboration, as well as provides updates on the latest ArcGIS advancements and capabilities, along with insights into how Esri supports the global GIS community.

Kristian Birchvald-Jensen

David Guldager

Journalist og tech-ekspert

Kunstig Intelligens og Digitale Trends

David Guldager er en af landets førende eksperter inde for digitale trends, teknologi og gadgets. David har i mange år kortlagt fremtiden for danskerne, blandt andet i Go' Morgen Danmark. David er aktuel med spændende foredrag om de digitale trends og deres indflydelse på danskerne.

Kristian Birchvald-Jensen

David Cardella

Group Product Manager

Developer Technologies, Esri

David Cardella is a Group Product manager for ArcGIS developer at Esri, where he has worked since 1999. For the past 15 years his responsibilities have included working with customers, partners and other teams at Esri to evangelize, drive product strategy and launch developer products.

Kristian Birchvald-Jensen

Klaus Dons

Senior GIS Specialist, Ørsted

Simone Lorange-Jensen

Matt Johnson

Head of GIS, Ørsted

Ørsted uses ArcGIS to make data driven, timely and informed decisions at every step of their wind and solar energy projects.

Renewable energy projects are in constant transformation. The park design, the cable layout, the grid connection options, and the financial business case constantly evolve.

Ørsted leverage ArcGIS Enterprise to connect business systems and serve out version controlled data access to ensure that all parties access the latest version of the data.

With these improvements Ørsted is powering up more homes than ever before with green energy from the wind and the sun. 

Kristian Birchvald-Jensen

Peter Erbs-Maibing

Ledende Senior GIS-specialist

og Landinspektør

COWI

Oplægget vil gennemgå de udfordringer og problemer som har været løst med Project Delivery Subscription og databehandling i projektet. 
Equinor har opnået undersøgelseslicens til at foretage seismiske undersøgelser i et område i Nordvestsjælland. Her skal det undersøges om det er sikkert at lagre CO₂ ca. 1.5 km nede i jorden. 
For at disse undersøgelser kan finde sted har COWI bistået Equinor med tilladelser. En hidtil uset stor opgave er at der skal indgås ca. 1000 frivillige aftaler med lodsejere i området. Undersøgelsen skal primært foregå med seismiske køretøjer og måleudstyr placeret på marker og i skove. 
Fra starten af projektet har vi valgt at benytte Arcgis Online som central GIS platform og gennem ”Project Delivery Subscription” har vi kunne dele data og viden mellem projektets parter. I alt er der ca. 60 brugere på systemet dagligt fordelt på 4 discipliner. 
For at holde styr på status omkring indgåelse af frivillige aftaler har vi benyttet et Dashboard med relevante statistikker som dagligt bliver opdateret. Til understøttelse af selve produktionen af aftaler har vi benyttet en kombination af Mapseries til kortbilag samt modelbuilder til eksport af data til excel, hvor selve aftalerne genereres. 
Fieldmaps på tablets har muliggjort brug af data direkte i marken for feltpersonalet. 
Da undersøgelsen foregår netop her i foråret 2025 vil oplægget fokusere på helt friske erfaringer. 

Simone Lorange-Jensen

Trond Ottersland

Team leader ArcGIS Power Grid Norway, Volue

Hvordan kommer du i gang med ArcGIS for Microsoft Fabric

Med de nye muligheder, der kommer gennem samarbejdet mellem Esri og Microsoft, har der åbnet sig mange muligheder ved at tage GeoAnalytics i brug og Maps for Microsoft Fabric. Volue er sammen med kunder begyndt at udforske mulighederne og i præsentationen vil vi vise hvordan vi er kommet i gang og nogle af resultaterne.

Kristian Birchvald-Jensen

Jens Dalsgaard

Principal Product Owner

Volue

Volue UN Migrator fjerner barrieren og leverer migreringer af høj kvalitet til ArcGIS Utility Network for norske og danske elselskaber.

Og med banebrydende webbaserede værktøjer for analyse, beregning og planlægning af ledningsnet direkte fra en intuitiv webbaseret brugerflade, leverer Volue strømlinet forretningsunderstøttelse og enkel on-boarding af nye kolleger.

Simone Lorange-Jensen

Gregers Nielsen

Senior Key Account Manager & Business Development

Geoinfo

Geofokus integrerer og skaber værdi

Tekst kommer snart

Kristian Birchvald-Jensen

Kirstine Rokholm Vittrup

Systemspecialist, Geoinfo

Simone Lorange-Jensen

Bijan Taheri

GIS-konsulent, Geoinfo

Migrering af indhold - out of the box metoden

WebGIS platformen er blevet en forretningskritisk platform i mange organisationer, og dermed er også kravene til at sikre oppetid blevet øget. I de nyeste versioner af ArcGIS Enterprise er der implementeret ny funktionalitet som gør det muligt at flytte indhold mellem ArcGIS Enterprise miljøer og dermed optimere migreringen af indhold - også for brugere som gerne vil bruge brugerfladen til dette. 

Simone Lorange-Jensen

Anders Jørgensen

GIS-medarbejder, Vordingborg Kommune

Droner som værktøj i den kommunale sagsbehandling

I vores kommunale virke ser vi en markant stigning i brugen af dronefotos som et effektivt værktøj til både sagsbehandling og dokumentation.

Ja, droner er gode til PR – det indrømmer vi gerne. Et stemningsfuldt billede af et område med vand sælger godt. Men vi kan meget mere end det.

Vi har gennemført et forsøg, hvor vi sammenlignede effektiviteten af en drone med traditionel GPS-opmåling. Resultatet taler for sig selv: 7 timers arbejde blev erstattet af 4 minutters flyvning med dronen.



Ved hjælp af Drone2Map har vi mulighed for at bearbejde billedmaterialet og udføre konkrete analyser på baggrund af overflyvninger – hurtigt, præcist og dokumentérbart.

Seneste projekt relaterer sig til et aktuelt og offentligt emne: affaldsjord – den såkaldte "Sorte Svane". Her har vi brugt dronen til at identificere og opmåle en jordbunke, der var mistænkt for at være placeret ulovligt. Et klart eksempel på, hvordan teknologi og dronebrug kan understøtte den kommunale opgavevaretagelse.

Kristian Birchvald-Jensen

Jesper Vinther Christensen

CEO & Founder, Similix

Software til kritisk infrastruktur

Præcis modellering, avanceret datatransformation, real-tids beregning af designs og sømløs integration til øvrige forretningssystemer.

Simone Lorange-Jensen

Georgina Elizabeth Scholes

Supportspecialist, Geoinfo

Deling af autoritative data gennem Living Atlas

Living Atlas er verdens største samling af geodata, som offentlige og private organisationer kan bidrage til med deres datasæt og kort via ArcGIS Online og ArcGIS Portal. I Danmark er Geoinfo ansvarlig for at gennemgå og godkende de items, som danske brugere foreslår til Living Atlas.

Vi vil i dette oplæg give en introduktion til Living Atlas og dens potentiale for datadeling og synlighed – samt komme med konkrete anbefalinger til, hvordan flere danske kunder kan få deres data og kort udstillet.

Kristian Birchvald-Jensen

Sarah Sophie Lafaire

Systemspecialist, Geoinfo

Nyt i ArcGIS Enterprise

ArcGIS Enterprise er helt central i ArcGIS-platformen hos de fleste af de danske organisationer, der anvender ArcGIS. Derfor er nyheder om udviklingen af ArcGIS Enterprise naturligvis også vigtige. Så kom og deltag, når Geoinfo præsenterer de vigtigste nyheder i de seneste versioner af ArcGIS Enterprise. 

Kristian Birchvald-Jensen

Rasmus Bloustrød Lind

GIS-udvikler, Geoinfo

Simone Lorange-Jensen

Simone Vinkel

GIS-udvikler, Geoinfo

Native apps med ArcGIS Maps SDK for Flutter

Fra februar 2025 har ArcGIS AppStudio været udfaset, og ønsker man specialudviklede mobilapps, der kan distribueres i appbutikker, skal man se efter nye løsninger.
En af disse løsninger er Maps SDK for Flutter. I denne session vil vi vise jer, hvordan man kan komme igang med at lave sine apps i Flutter, ved at gennemgå:
- hvordan man sætter sit Flutter miljø op
- hvordan man laver en simpel app i Flutter
- hvordan man bygger sin app og ligger den på Google Play Store


Bemærk: Dette oplæg dækker to sessioner. Vi anbefaler, at du deltager i begge sessioner for at få det maksimale udbytte af emnet.

Kristian Birchvald-Jensen

Per Andersen

Senior løsningskonsulent, Geoinfo

Præsentér dine data med gennemslagskraft

Hvordan sikrer du, at dine data bliver brugt og forstået, når de deles via fx ArcGIS Online og Living Atlas? I dette oplæg stiller vi skarpt på præsentationen af data, og hvordan man bedst muligt formidler indholdet til slutbrugeren. Vi viser, hvordan du med simple greb - som kodning af pop-ups og tydelig struktur - kan skabe en bedre brugeroplevelse og samtidig styrke dataens værdi.

Simone Lorange-Jensen

Jens Bjørn Laursen

GIS-udvikler, Geoinfo

Automatisering og analyse med ArcGIS Notebooks

ArcGIS Notebooks er en integreret del af ArcGIS-platformen, der giver dig mulighed for at skrive Python-kode direkte i ArcGIS Pro. Med Notebooks kan du tilgå flere miljøer og hente data fra forskellige GIS-portaler, køre scripts og opdele opgaver efter behov. Desuden understøtter Notebooks automatisering af geospatiale analyser med Python-biblioteker, visualiseringer af kort og nem deling af arbejdsgange i Notebooks med kolleger, så andre nemt kan følge dine processer.

Kristian Birchvald-Jensen

Maria Bonderup Pedersen

Løsningskonsulent, Geoinfo

Simone Lorange-Jensen

Kristian Birchvald Christensen

Senior GIS-konsulent, Geoinfo

Nyt i ArcGIS Pro

ArcGIS Pro 3.4 og 3.5 bringer en række spændende nyheder og forbedringer, som kan være med til at optimere både hverdagens opgaver og komplekse analyser. I dette oplæg gennemgår vi de vigtigste opdateringer inden for brugergrænseflade, analyseværktøjer og databehandling.

Du får et overblik over nye funktioner, forbedret brugeroplevelse og smartere workflows, som kan effektivisere din anvendelse af ArcGIS Pro. Oplægget er relevant for både erfarne brugere og dem, der ønsker at holde sig opdateret på de nyeste muligheder i platformen.

Simone Lorange-Jensen

Jens Bjørn Laursen

GIS-udvikler, Geoinfo

VertiGIS Studio Workflows

VertiGIS Studio Workflows giver mulighed for at bygge egne workflows i nye og eksisterende løsninger.

Processer kan automatiseres, arbejdsgange kan gøres mere brugervenlige og funktionaliteter kan tilpasses til netop dit behov – og det uden at skulle starte fra bunden.
Med workflows i værktøjskassen kan du bla. bygge videre på din Geofokus- løsning og få endnu mere værdi.
I dette oplæg viser vi konkrete eksempler på VertiGIS Studio Workflows, som kan integreres direkte i din egen løsning.

Kristian Birchvald-Jensen

Rasmus Klog

Systemspecialist, Geoinfo

Databaseviews i filgeodatabaser - nye muligheder i ArcGIS Pro

Det er nu muligt at oprette databaseviews i filgeodatabaser – en funktionalitet, der tidligere kun fandtes i enterprise geodatabaser. Denne nyhed åbner for flere fleksible muligheder for at arbejde med dataudtræk og visninger direkte i filgeodatabase-miljøet.

I dette oplæg præsenteres eksempler på, hvordan views kan anvendes i praksis, og hvilke forskelle og begrænsninger der er mellem fil- og enterprise-geodatabaser. Der gives også en kort sammenligning med Query Layers, så du nemmere kan vurdere, hvad der passer til dit behov.

Vi viser konkrete view definitioner, som gør det muligt at skabe datavisninger, der ellers kan være vanskelige at etablere direkte i ArcGIS Pro – og dermed udvide mulighederne for datamodellering og analyse uden brug af eksterne databaser.

Simone Lorange-Jensen

Steen Kjeldsen

Seniorsystemspecialist, Geoinfo

Branch-versioning i ArcGIS - hvorfor, hvordan og hvornår?

For nogle år siden introducerede Esri en ny versioneringsmodel: branch-versioning. Men hvorfor denne ændring – og hvordan fungerer det egentlig i praksis?

I denne session gennemgår vi:

  • Hvorfor Esri har introduceret branch-versioning
  • Hvordan det adskiller sig fra traditionel versionering
  • Hvornår du bør anvende det i dine egne løsninger

Du får en praktisk introduktion til branch-versioning, set i forhold til workflows, datatilgængelighed og redigeringskontrol – og du bliver klædt på til at vurdere, om det giver mening i din organisation.

Kristian Birchvald-Jensen

Julie Keller

Teamlead for Support, Geoinfo

Simone Lorange-Jensen

Jesper Fogt Nielsen

Kursusansvarlig, Geoinfo

Simone Lorange-Jensen

Georgina Elizabeth Scholes

Supportspecialist, Geoinfo

Onsdags Tech Talk

På Dansk Esri Konference 2025 inviterer vi til Onsdags Tech Talk - et uformelt forum, hvor du som ArcGIS-bruger kan holde dig opdateret på de nyeste Esri-nyheder, få indblik i aktuelle supportsager og stille spørgsmål om det, der fylder i din hverdag.


Vi glæder os til at se dig på den eneste Onsdags Tech Talk.

Simone Lorange-Jensen

Torben Vidding Willadsen

Teamlead for Enterprise, Geoinfo

ArcGIS Enterprise sikkerhed

Der har aldrig tidligere været så stort et behov for at have styr på IT-sikkerhed hos alle organisationer. I denne session ser vi på, hvordan det sikres, at der er styr på IT-sikkerheden i dit ArcGIS Enterprise-miljø. 

Kristian Birchvald-Jensen

Naomi Crump

GIS-konsulent, Geoinfo

GeoAI in practice

GeoAI has the capability to enhance everyday workflows and enable users to more easily collect, analyze, and act on geospatial data. In this presentation we will demonstrate how to introduce Esri's pretrained deep learning models into your day-to-day workflow, including with the incorporation of publicily accessible data.

Simone Lorange-Jensen

Torben Vidding Willadsen

Teamlead for Enterprise, Geoinfo

Avanceret editering i ArcGIS Enterprise med web Editor

Esri har udviklet en stærk web-applikation kaldt Web Editor, der gør det muligt at udføre avanceret editering direkte i din web-browser. I denne session ser vi på, hvilke forudsætninger der er, for at du kan komme igang med at anvende Web Editor. Samtidigt præsenteres den funktionalitet, der er til rådighed og den kommende udvikling, så du kan se, hvad Web Editor kan hjælpe med i din organisation. 

Kristian Birchvald-Jensen

Per Andersen

Senior løsningskonsulent, Geoinfo

Fra GitHub til ArcGIS Pro - sådan hjælper AI dig videre med Python Scripts

I dette oplæg får du indblik i, hvordan du med hjælp fra AI og eksempler fra GitHub kan komme videre med at udvikle dine egne Python-scripts i ArcGIS Pro. Med udgangspunkt i to konkrete cases viser vi, hvordan AI kan bruges som en aktiv sparringspartner i kodningen og tilpasningen af scripts til dine behov.

🔹 Case 1: Download af ortofoto fra Datafordeleren (WMTS)
Med inspiration fra GitHub og hjælp fra AI er et Python-script blevet tilpasset, så det automatisk henter ortofoto fra Datafordelerens WMTS-tjeneste og fungerer direkte i ArcGIS Pro.

🔹 Case 2: Brug af skråfoto i popups i ArcGIS Pro
Med udgangspunkt i Dataforsyningens API og kodeeksempler fra GitHub er der udviklet et script, der integrerer skråfoto i popups. Her har AI bidraget til at oversætte API-dokumentation til brugbar Python-kode.

Special Interest Group (SIG)

Special Interest Groups (SIG’er) er faglige fællesskaber, hvor deltagerne deler en særlig interesse i at fremme et specifikt område inden for viden, læring eller teknologi.

Her mødes ligesindede for at udveksle erfaringer, dele best practices og inspirere hinanden – ofte med fokus på konkrete emner som fx dataanalyse, webGIS, Python-udvikling eller anvendelse af specifikke Esri-værktøjer.

Simone Lorange-Jensen

Bo Grevy

Senior GIS-udvikler, Geoinfo

Opbyg en geodatabase i Python

Med udgangspunkt i en aktuel case gennemgås det, hvorfor og hvordan man med fordel kan opbygge sin Enterprise Geodatabase (EGDB) og indlæse data ved hjælp af Python. Vi ser på de udfordringer, der opstår, når man arbejder med flere miljøer og AG-versioner, og hvordan man kan håndtere oprettelse af domæner, triggers og attribute rules for at sikre dataintegritet og fleksibilitet.

 

Det beskrives, hvordan man kan optimere performance ved indlæsning af store datamængder, håndterer danske aliases, verificerer tabel- og kolonnenavne samt sikrer en robust database via konfigurationsvariable. Vi ser også på, hvordan man kan understøtte historiske data, herunder ved brug af Archiving, og integrere business-logik direkte i indlæsningsprocessen.

 

Gennem praktiske eksempler får du indsigt i, hvordan et veldesignet Python-script kan automatisere og optimere oprettelsen af en EGDB – og gøre det nemt at genindlæse og genopbygge hele databasen fra bunden.

Kristian Birchvald-Jensen

Maria Bonderup Pedersen

Løsningskonsulent, Geoinfo

Simone Lorange-Jensen

Per Andersen

Senior løsningskonsulent, Geoinfo

Nyt i ArcGIS Online og apps

ArcGIS Online er i konstant udvikling og der tilføjes hele tiden nye funktioner, værktøjer og forbedringer af brugeroplevelsen.

I dette oplæg kan du høre om de seneste trends og teknologifremstød der rør sig på ArcGIS Online og i de tilhørende apps på platformen.

Vi dykker ned i de nyeste funktionaliteter og muligheder på ArcGIS Online og giver værdifuld indsigt til at forstå og udnytte de mest relevante tendenser på platformen.

Simone Lorange-Jensen

Leif Dahl Petersen

Salgsdirektør, Partner, Rapidis

Ruteplanlægning i praksis

Rapidis viser eksempler på, hvordan både offentlige og private virksomheder bruger ruteplanlægning i praksis.

Har man mange opgaver, der skal løses på forskellige adresser af forskellige medarbejdere, så giver det ofte mening at overveje en løsning til automatisk ruteplanlægning og optimering.

Gevinsterne kan både være besparelser i form af mindre køretid og færre km, mindre CO2 aftryk, hurtig planlægning og større sikkerhed for at love, regler og aftaler overholdes.

Kristian Birchvald-Jensen

Nina Nowack-Rosenquist

Markedschef, Lifa Digital

LIFA Digital overtager Cognito

I starten af april overtog LIFA Digital Cognito. Vi samler vores kræfter for at skabe en mere sammenhængende og fremtidssikret platform inden for grunddata. Med de ekstra ressourcer kan vi styrke vores løsninger, gøre systemerne mere stabile og forbedre vores support. Det er en stor milepæl for os, hvorfor jeg vil gerne give jer et overblik over, hvad overtagelsen betyder.

Simone Lorange-Jensen

Rune Kjær Hansen

Senior GIS-konsulent, Geoinfo

Introduktion til Utility Network - hvad, hvorfor og hvordan?

Måske arbejder du allerede med forsyningsrelaterede GIS-data i din organisation – og har endnu ikke fået taget hul på Utility Network.
Eller måske har du kigget på det, men synes det virker en smule overvældende.


Dette oplæg giver dig en introduktion til de vigtigste begreber og strukturer i Utility Network. Vi gennemgår den grundlæggende datamodel og det regelbaserede konnektivitetsprincip, som er centralt i platformen.


  • Hvad er Utility Network, og hvordan er det opbygget?
  • Hvordan fungerer den regelbaserede konnektivitet?
  • Hvordan kan du komme i gang – uden at blive overvældet?


Undervejs præsenteres konkrete eksempler, der gør det lettere at forstå og omsætte teorien til praksis.

Et oplæg for dig, der gerne vil blive klogere på Utility Network – uanset om du er helt ny eller blot har brug for at få det sat i system.

Kristian Birchvald-Jensen

Robert Nøddebo Poulsen

Ejer, Spectrofly

Følg udviklingen af jernbanen fra luften

Oplev, hvordan dronedata og punktskyer kan give unikke indsigter i infrastrukturprojekter. I denne præsentation vises en timelapse-video baseret på månedlige droneopmålinger foretaget af Spectrofly over en jernbanestrækning gennem et helt år.

Kristian Birchvald-Jensen

Carsten Bøcker

Lead GIS application Consultant, Ørsted

Automatisering med ArcGIS Pro standardfunktionalitet

Den foretrukne tilgang til automatisering, bl. a. automatisk opdatering af features, har i lang tid været at bruge Python, hvad enten det har været i form af custom geoprocesseringsværktøjer eller batch-scripts. I denne præsentation, vil vi udforske fordele og ulemper ved alternative metoder, især Attribute Rules med Arcade, men Spatial Views og Feature Templates vil også blive gennemgået. Der vil blive vist praktiske eksempler, der er direkte anvendelige i mange sammenhænge, uden man behøver at have det store kørekort i Python-udvikling.

Kristian Birchvald-Jensen

Carsten Andersson

Senior GIS-udvikler, Geoinfo

Simone Lorange-Jensen

Ylva Kjellberg

GIS-udvikler, Geoinfo

Få mest muligt ud af ArcGIS REST API – uanset sprog, system eller hardware

ArcGIS REST API er fleksibel og kraftfuld, så du kan bruge ethvert programmeringssprog, system eller hardware for at udvikle dine løsninger.
Uanset om du arbejder med Python, JavaScript, .NET eller noget helt andet, giver ArcGIS REST API dig bl.a. mulighed for at automatisere GIS-relaterede opgaver som f.eks. håndtering af brugere og services, udtræk og migrering af GIS-data og integration ind i egne systemer.


Bemærk: Dette oplæg dækker to sessioner. Vi anbefaler, at du deltager i begge sessioner for at få det maksimale udbytte af emnet. 


  • Del 1 - Introduktion til REST API
  • Del 2 - Hands-on og eksempler
Kristian Birchvald-Jensen

Michael J. Mckenzie

GIS-specialist, Ingeniørregimentet

Providing GIS in the hand of the end-users

Come and hear how the Danish Army GEO is trying to provide GIS in the hand of the end-users.

With the use of Portals, Web-App builder, Arcade, Experience Builder and other Apps the Danish Army have provided the end-users with online solution for “print on demand”, basic analysis, hybrid maps and many more solutions to come.

We are “laying the tracks as we go forward” as no one in the Danish Defense has done this before, but our customers are very happy for the solutions until know, so we are trying to give them more.

Kristian Birchvald-Jensen

Sune Djurhuus

Expert Data Governance, EEA

Simone Lorange-Jensen

Herdis Gudbrandsdottir
Data Management Expert, EEA

Digitalisation Strategy at EEA

The European Environment Agency (EEA) is making a digitalisation and data strategy for the next five years. With the mandate to collect environmental and climate-related data from EU's member states in accordance with legislation and to establish a European datasets, the strategy has a strong focus on how to best deliver data and ensure the data are provided in the right context accessible for all.

 

This presentation will be an insight to the data we collect and to our strategy on how to share data openly. We will show our existing portals and on future developments of hubs for data and knowledge dissemination.

Kristian Birchvald-Jensen

Therese Larander

Partner Manager Nordics & Global Partner Enablement Manager VertiGIS

Simone Lorange-Jensen

Anne Thieme

Solution Consultant, VertiGIS

Get to know VertiGIS - and four solutions creating value across verticals

Join Anne and Therese from VertiGIS as they give an overview of VertiGIS Studio, VertiGIS Networks, VertiGIS FM and VertiGIS ConnectMaster - solutions built on or fully compatible with ArcGIS. See how they deliver tangible value across various verticals, far beyond the GIS department. Presentation and quick demos - in both English and Swedish.


Lær VertiGIS at kende – og fire løsninger, der skaber værdi på tværs af vertikaler
Følg med Therese og Anne fra VertiGIS, når de giver et overblik over VertiGIS Studio, VertiGIS Networks, VertiGIS FM og VertiGIS ConnectMaster – løsninger bygget på eller fuldt kompatible med ArcGIS. Se, hvordan de leverer konkret værdi på tværs af forskellige vertikaler, langt ud over GIS-afdelingen. Præsentation og hurtige demoer – på både svensk og engelsk.

Spørgsmål til konferencen?

Ring på +45 39 96 59 00 eller udfyld nedenstående formular. Vi kontakter dig hurtigst muligt. 

Vi behandler dine data fortroligt. Ved at klikke her, accepterer du vores Persondatapolitik.

Har du problemer med at sende formularen, kan det skyldes, at du ikke har givet tilladelse til, at vi må modtage dine data. Du giver tilladelse ved at klikke på det runde blå ikon nederst i venstre hjørne og vælge 'Accepter alle', eller som minimum slå 'Funktionel' til.